COMENTARIU Lelia Munteanu: Dumnezeu nu se scufundă

1168 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Dumnezeu nu se scufundă

COMENTARIU Lelia Munteanu: Dumnezeu nu se scufundă

Pentru tine, care m-ai învăţat ce înseamnă să înghenunchez de fericire – cuvintele acestea ca un cântec, ca să-ţi aducă aminte de plutirea zilei de astăzi. 

Nu jurnaliştii acreditaţi pe lângă Sfântul Scaun, nu Prinţi ai Cărţii le-au pus vreodată Papilor cele mai grele întrebări, ci copiii
.
Prajila, 6 ani, din Albania: “Dragă Papa Francisc, când erai copil, îţi plăcea să dansezi?”

Papa Francisc: “Mult, dragă Prajla! Chiar mult de tot! Îmi plăcea să stau împreună cu alţi copii, să mă joc, să privesc, dar şi să dansez dansurile noastre tipice din Argentina. Mă distram pe cinste. Apoi, ca tânăr, mi-a plăcut să dansez tango. Îmi place mult tangoul. Vezi, a dansa înseamnă a exprima bucuria, veselia. Când cineva e trist, nu poate să danseze. În general, tinerii au o uriaşă resursă: bucuria. De asta, când suntem tineri, dansăm şi aşa se exprimă veselia inimii. Până şi marele David, când a cucerit Ierusalimul făcând din el Cetatea Sfântă, a transportat acolo cu solemnitate Arca Alianţei şi a început să danseze în faţa ei. Nu i-a păsat de formalităţi, a uitat că trebuie să se comporte ca un rege şi a început să danseze ca un băieţel. Însă Micol, soţia lui, văzându-l de la fereastră că sare şi dansează, a râs de el şi l-a dispreţuit în inima sa. Această femeie era bolnavă de seriozitate, <sindromul lui Micol> îl numesc eu. Oamenii care nu pot să exprime veselia sunt mereu serioşi. Dansaţi, ca să nu fiţi prea serioşi când veţi creşte mari!”.

Natasha, 8 ani, din Kenya: "Dragă Papa Francisc, aş vrea să ştiu mai mult despre Isus. Cum a mers pe apă?".

Papa Francisc: "Dragă Natasha, trebuie să ţi-l imaginezi pe Isus care merge în mod natural, în mod normal. Nu a zburat deasupra apei sau n-a făcut tumbe înotând. El a mers aşa cum mergi tu, ca şi cum apa ar fi fost pământ, un picior după celălalt. Isus este Dumnezeu şi El poate, deci, să facă orice. Poate să meargă liniştit şi pe apă. Dumnezeu nu se scufundă, ştii?".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici