COMENTARIU Lelia Munteanu. Israel: A treia doză de vaccin va stăvili al patrulea val de Covid-19

Profesorul Eran Segal de la prestigiosul Institut Weizmann din Israel e optimist în urma analizării statisticilor corona.

1911 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu. Israel: A treia doză de vaccin va stăvili al patrulea val de Covid-19

COMENTARIU Lelia Munteanu. Israel: A treia doză de vaccin va stăvili al patrulea val de Covid-19

E ceea ce prefiguram că s-ar putea să se întâmple, când am pus întrebarea dacă va ieşi Israelul din valul Delta înainte ca autorităţile de la Ierusalim să instaleze lockdownul. M-am bazat, fireşte, pe observaţiile prof. Segal.

Acum, unul dintre specialiştii în care am încredere deplină e convins că a treia doză de vaccin va stăvili valul al patrulea de Covid-19. „Minunea” se va întâmpla în aproximativ două săptămâni.  

Ultimul demers aberant al premierului Naftali Bennett (absolvent de Drept şi managementul afacerilor) e un plan ticluit cu ministrul Sănătăţii Nitzan Horowitz (de formaţie jurnalist): dublarea capacităţii secţiilor ATI (de la 1200 la 2400 de paturi). Specialiştii speră să nu fie nevoie să aplice acest plan. Spaţii improvizate s-ar mai putea găsi, dar medici şi asistente nu. Pentru bolnavii de Covid-19 personalul medical necesită o pregătire aparte, una de ATI. Bennett şi Horowitz se bazează pe studenţii la medicină şi pe cei care urmează cursurile de asistenţi medicali. Dar cum să „injectezi” în ei cunoştinţe şi experienţă într-un timp atât de scurt?

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici