COMENTARIU Lelia Munteanu: Israelienii s-au trezit în iunie că tulpina Delta a SARS-CoV-2 circula din aprilie

Israelul părea a merge pe model britanic, în privinţa covidului. Acolo numărul pozitivilor creşte din mai. Atunci erau aproximativ 2.000, acum Londra anunţă că s-a ajuns la aproape 60.000 zilnic, dar nu-şi pierd calmul englezesc: numărul bolnavilor în stare gravă care au nevoie de ATI e foarte mic, la fel şi mortalitatea.

2434 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Israelienii s-au trezit în iunie că tulpina Delta a SARS-CoV-2 circula din aprilie

Israelienilor le lipseşte însă pacienţa şi se vorbeşte despre lockdown în septembrie. Măsura ar fi cel puţin stranie în epoca vaccinărilor.

Prof. Eran Segal de la Institutul Weizmann e de părere că nu va fi totuşi vorba despre niciun lockdown, iar în curând situaţia în Israel se va stabiliza. Argumentul: coeficientul de contaminare R e în scădere. Pe 16 mai era de 2,29, pe 5 iulie - 1,31 şi continuă să scadă. Ca urmare, numărul de îmbolnăviri e foarte redus şi mortalitatea foarte mică.

Autorităţile au dezvoltat o fixaţie cu aeroportul, convinse că pot opri intrarea în ţară a tulpinilor periculoase. Din păcate, când se descoperă câte o tulpină nouă, aceasta circula de mult timp în rândul populaţiei. Aşa s-au trezit cu Delta, prin iunie, ca să constate că circula din aprilie. Dacă însă s-ar secvenţia orice pozitiv depistat pe aeroport, s-ar prinde la timp orice tulpină. Nu doar că încă nu se întâmplă asta, dar Israelul se străduieşte încă să dea rezultatele testelor la 24 de ore şi nu reuşeşte decât prin excepţie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici