COMENTARIU Sorin Avram: Bogatul ministru Boloş este cu ochii pe sărăkanii care beau tutun şi alcool pe banii statului

Au apărut primele informaţii despre vouchere sociale care sunt folosite pentru cumpărarea de băuturi alcoolice şi ţigări, motiv pentru lumea bună să comenteze că uite pentru munceşte ea din greu: pentru ca tot sărăkanul să se distreze bând tutun şi rachiu.

1697 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Bogatul ministru Boloş este cu ochii pe sărăkanii care beau tutun şi alcool pe banii statului

Ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a spus că mai mult de 10.000 de carduri sociale au fost blocate, pentru că beneficiarii acestora, nişte oameni cu un nivel de trai extrem de scăzut, au vrut să cumpere tutun şi alcool. Şi acestea este abia începutul. Domnul ministru a declarat că oamenii care fac aşa ceva pot primi amenzi de 6.500 de lei şi a adăugat că ”dacă vom vedea că acest fenomen se generalizează, putem introduce şi sancţiuni mai dure. E regretabil că sunt astfel de situaţii”. Probabil că domnul Boloş se gândeşte să-i oblige pe sărăkani să efectueze muncă în folosul comunităţii. De pildă, aceşti adevăraţi infractori ar putea să fie trimişi la vilele comunităţii oamenilor din Guvern ca să le strângă frunzele din curte, să le cureţe piscinele şi să le ducă gunoiul, din care nu lipsesc sticlele de wiskey şi cutiile goale de ţigări de foi.

Pentru lumea bună care se indignează aflând de la ditamai ministrul că nişte sărăkani îşi permit să bea tutun şi rachiu trebuie reamintit că voucherul se încarcă o dată la două luni cu ”enorma” sumă de 50 de euro, adică 250 de lei, ceea ce înseamnă 125 de lei pe lună. 125 de lei reprezintă în ziua de astăzi o masă modestă pentru o persoană la un restaurant de fiţe frecventat de lumea bună. Conform celei mai recente declaraţii de avere, cel care stă cu ochii pe sărăkanii care se distrează de mama focului din banii oferiţi cu atâta generozitate de Guvernul Ciucă are economii în valoare de aproape 1 milion de lei şi este proprietarul a două apartamente şi a unui teren. Întrebat de presă în urmă cu două luni cum de a reuşit să adune, ca bugetar, o avere atât de frumoasă, domnul Boloş, un reprezentant de frunte al lumii bune, a avut o explicaţie: „Să nu uitaţi că lucrez de 30 de ani în administraţie, sunt profesor universitar de 26 de ani şi sunt singur, nu am persoane în întreţinere, am ocupat funcţii de conducere de-a lungul carierei mele didactice şi profesionale. Deci nu sunt bani pe care i-am adunat peste noapte, sunt rezultatul muncii mele de peste 30 de ani”.

Nişte oameni amărâţi sunt umiliţi public în aplauzele lumii bune pentru că îndrăznesc să-şi cumpere un pachet de ţigări cu timbru şi o băutură mai de Doamne ajută. Însă, aceeaşi oameni pot să cumpere câte pungi cu zahăr vor, pui injectaţi şi salamuri cu urme vagi de carne. Că doar cu 125 de lei nu-şi permit să cumpere vită Angus ori fructe exotice, la fel ca unul dintre miniştrii Cabinetului Ciucă, un Guvern care şi-a făcut milă de şoferi şi le-a aruncat în poală câte 25 de bani ca să aibă de benzină.

Unii dintre cei care beneficiază de ”mărinimia” Guvernului Ciucă n-au niciun dinte în gură şi nu pot să muşte dintr-un salam din plastic, dar un pahar pot să-l dea pe gât şi o ţigară pot să o ţină între buze. Mulţi dintre aceştia nu mai au multe zile de trăit şi au şi ei mici bucurii: un pahar de rachiu şi o ţigară. Nu toţi românii sunt deştepţi, harnici, pricepuţi, norocoşi şi descurcăreţi. Însă, cu toţii au dreptul la viaţă. Dacă Guvernul Ciucă a hotărât să ofere un sprijin lunar de 25 de euro fiecărei persoane amărâte, atunci să-l ofere şi să lase oamenii în pace să facă ce vor ei cu acest ajutor şi să nu le blocheze amărâta de sumă, să nu-i mai umilească şi să nu-i mai ameninţe.

Poftă bună şi distracţie plăcută în continuare, domnule Boloş!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici