Comentariu Sorin Avram: Ciolacu în locul lui Ciucă la şefia Guvernului, Ciucă în locul lui Ciolacu la şefia PSD. Tot aia ar fi

Unul dintre cuvintele care face carieră în ultima vreme este ”rotativă”, în condiţiile în care ziarele care apar pe hârtie sunt pe cale de dispariţie.

962 afișări
Imaginea articolului Comentariu Sorin Avram: Ciolacu în locul lui Ciucă la şefia Guvernului, Ciucă în locul lui Ciolacu la şefia PSD. Tot aia ar fi

Comentariu Sorin Avram: Ciolacu în locul lui Ciucă la şefia Guvernului, Ciucă în locul lui Ciolacu la şefia PSD. Tot aia ar fi

Conform dexonline, rotativă înseamnă ”maşină pentru tipărirea ziarelor şi a publicaţiilor de mare tiraj, care are forma de imprimare şi suprafaţa de presiune cilindrice”. Nici PSD, nici PNL nu mai dau doi bani pe ziarele clasice, aşa că nu vor să-şi achiziţioneze o rotativă pentru a tipări materiale propagandistice pe care să le pună pe la porţi şi în cutiile poştale ale blocurilor în campania electorală. Vremea ziarelor editate în preajma campaniilor electorale a apus de mult, de propagandă ocupându-se pe mai departe televiziunile, dar şi site-urile şi reţelele de socializare.


Totuşi, atât PSD, cât şi PNL vorbesc toată ziua despre ”rotativă”, cu referire la pasul în doi cu schimb de locuri pe care cele două formaţiuni politice ar trebui să îl facă în luna mai a acestui an.

Jurnaliştii nu s-au plictisit să întrebe, iar liderii PSD şi PNL nu s-au plictisit să răspundă la aceeaşi întrebare: ”Premierul PNL, Nicolae Ciucă, va ceda locul său liderului PSD, Marcel Ciolacu?”.

În afară de presă şi de liderii celor două partide, pe cine interesează dacă primul ministru se numeşte Nicolae Ciucă sau Marcel Ciolacu? A, mai sunt interesaţi activiştii din teritoriu care aşteaptă să le vină şi lor rîndul la funcţie. Altă schimbare, altă ”distracţie”, alţi timpi pierduţi, alte poliţe de plătit.
Dată fiind relaţia strânsă afişată de cei doi lideri de partid şi ideile comune pe care le împărtăşesc, ce s-ar schimba dacă în locul domnului Ciucă ar fi domnul Ciolacu? Ce s-ar schimba în ceea ce priveşte Finanţele şi Transporturile, de exemplu, din moment ce PSD are aceste două portofolii? Apoi, ce s-ar schimba în politica externă, în condiţiile în care aceasta a fost luată pe persoană fizică de Klaus Iohannis, funcţia de ministru de externe fiind pur decorativă? Ce s-ar întâmpla la Educaţie, dat fiind faptul că PSD nu face nimic pentru a scoate de la sertar proiectul Legii Educaţiei dosit de ministrul PNL, Ligia Deca, doamna numită în funcţie de cel care la final de mandate ar vrea să arate că a făcut şi el ceva în cei 10 ani de domnie. Ce s-are întâmpla la Ministerul Dezvoltării, portofoliu deţinut de UDMR, entitate care nu are nicio treabă cu protocolul semnat de PNL şi PSD pentru modificarea guvernamentală.

Cea mai comodă întrebare pentru jurnalişti, dar mai ales pentru şefii lor lipsiţi de idei care stau în redacţii şi ordonă găsirea de subiecte de scandal ieftin, este: ”Se face sau nu rotativa?”. Şi pentru liderii celor două formaţiuni aflate la guvernare întrebarea este foarte bună, pentru că astfel scapă de dat socoteală pentru alte făcute sau nefăcute de-ale lor.

Până la sfârşitul lunii mai, atunci când ar trebui ca Nicolae Ciucă să se ridice de pe scaunul de premier pentru a-i face loc lui Marcel Ciolacu, ”rotativa” va fi cuvântul vedetă.

Culmea ”rotativei” ar fi ca în momentul în care Marcel Ciolacu va prelua conducerea Guvernului, dacă o va face, să preia şi conducerea PNL, iar Nicolae Ciucă să treacă la şefia PSD. Cum atât Nicolae Ciucă, cât şi Marcel Ciolacu par făcuţi din acelaşi aluat, ca şi cele două partide pe care domniile lor le conduc, nu s-ar schimba nimic nici în Guvern, nici în PNL şi nici în PSD. Şi nici în viaţa cetăţenilor care au aflat că la rotaţie îi spune, de fapt, rotativă. În plus, domnul preşedinte Iohannis ar avea o mare satisfacţie, pentru că ar avea Guvernul Său în continuare şi-şi va putea vedea liniştit de schi, tenis şi golf. Şi dacă domnul preşedinte este liniştit, şi ţara îşi poate vedea pe mai departe de mersul ei într-o direcţie necunoscută.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici