COMENTARIU Sorin Avram: Mulţumiri din inimă Guvernului cu chipiu de general!

3530 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Mulţumiri din inimă Guvernului cu chipiu de general!
Rând pe rând, instituţiile statului de drepţi au ieşit şi au raportat noi şi noi recorduri în lupta cu benzinarii, care au băgat lumea în sperieţi după ce au început să crească preţurile la pompă. În cadrul întrecerii capitaliste de combatere a speculei, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a remarcat Ministerul Afacerilor Interne, care a dat ”amenzi de câteva milioane de lei, după verificări efectuate la peste 5.000 de benzinării din România”.
 
Domnul Cărbunaru a mai spus că s-au evidenţiat şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, Consiliul Concurenţei, dar şi ANAF-ul, care ”la rândul său, a comunicat încă din primele zile constatările pe care le-a făcut şi amenzile sau avertismentele pe care le-a dat”. Producţii record de amenzi la hectare au raportat şi inspectorii de muncă, după cum triumfător a anunţat chiar ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Inspectorii de muncă au acordat 2.276 de sancţiuni în cadrul campaniei naţionale privind staţiile de carburanţi, dintre care 1.766 de avertismente şi 510 amenzi în valoare de 2.210.400 de lei”. Şi asta nu e tot, fiind descoperite ”şi 11 cazuri de muncă la negru”. 
 
Nu este clar câte sancţiuni au fost aplicate pentru că benzinarii cu BMW şi cu dorinţă de înavuţire nu purtau bască, pentru că este greu de crezut că în cadrul unei întreceri de înfierare cu mânie capitalistă a speculanţilor nu s-a forţat nota, pentru a se putea raporta cât mai multe reuşite. 
 
Pe vremea regimului comunist, pentru a mai calma populaţia care comenta tot mai des pe la colţuri din cauză că nu se găseau de nici unele, regimul scotea de la sertar portrete de speculanţi. Românilor li se prezenta ba un măcelar cu guşă care dosise câteva pungi cu carne în frigider, ba câte o vânzătoare cu ”sarmale” în păr şi ghiul de aur pe degetul arătător care se termina cu o unghie parţial acoperită cu ojă care ţinea sub tejghea cinci pungi cu făină şi două pachete cu unt. Ei erau numiţi speculanţi, iar oamenilor li se spunea că dacă nu ar exista astfel de elemente ei ar duce-o de la foarte bine în sus. Deci, regimul politic, regimul comunist, nu avea nicio vină, ci numai speculantul. 
 
În cazul panicii create de zvonul creşterii preţurilor la benzină, preţuri care pe ici, pe colo au avut, cu adevărat, creşteri nesimţite, tot numai speculanţii sunt vinovaţi, aceştia fiind benzinarii cu BMW. Dar politica Guvernului care este pentru o piaţă din cale-afară de liberă şi pe care statul nu are voie să o atingă nici măcar cu o floare, bâlbâielile Guvernului Ciucă în chestiuni economice şi lipsa de încredere a românilor în autorităţile care una spun şi alta fac nu au contribuit la situaţia creată pe piaţa de combustibili? 
 
Sistemul politic s-a schimbat, dar apucăturile celor care conduc au rămas aceleaşi, numai că locul măcelarului cu guşă a fost luat de benzinarul cu BMW. Şi cu asta, basta! Încă o problemă rezolvată de Guvernul cu chipiu de general, cu toate că benzina costă acum cam 8 lei litrul, adică în jur de 1,5 euro. Da, dar nu e 10 sau 12 lei. Să spunem mulţumesc. Mulţumiri din inimă Guvernului cu chipiu de general! 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici