COMENTARIU Sorin Avram: Pierdut prezent. Preşedintelui recompensă

2641 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Pierdut prezent. Preşedintelui recompensă

COMENTARIU Sorin Avram: Pierdut prezent. Preşedintelui recompensă

Viitorul sună al naibii de bine. Vor fi drumuri expres şi autostrăzi, spitale regionale şi cabinete medicale până în ultimul cătun şi şcoli renovate şi tablete pentru învăţământul online, iar cetăţenii vor primi cu titlu gratuit butoaie din plastic pentru a avea în ce să ţină laptele şi mierea. Preşedintele Klaus Iohannis ne-a mai anunţat că România va avea şi vaccinul împotriva noului coronavirus. Pentru început vor fi vaccinaţi angajaţii din sistemul de sănătate şi persoanele aflate în situaţii de risc. Din primăvară, dă asigurări preşedintele, se va trece la vaccinarea în masă: ”Vaccinarea întregii populaţiei va începe cel mai devreme, asta trebuie să fie foarte clar, cel mai devreme în primăvară”.

Viitorul sună al naibii de bine, însă prezentul este al naibii de prost. Suntem în luna noiembrie, iar vaccinarea antigripală a început timid. Din cele 3 milioane de doze de vaccin pe care Ministerul Sănătăţii se laudă că le-a achiziţionat pentru cadrele medicale, bolnavii cronici, copii, gravide, rezidenţii din instituţiile de ocrotire socială şi persoane cu vârsta de peste 65 de ani, la medicii de familie din ţară au ajuns numai câteva sute de mii. Başca faptul că vaccinul nu se prea găseşte în farmacii, iar cei care nu se află în grupele de risc şi care vor să se protejeze nu o pot face. Situaţia a fost sesizată şi de USR, partenerul PNL, care a dat publicităţii un comunicat prin care cere ”Ministerului Sănătăţii să ia toate măsurile pentru ca, în contextul pandemiei de COVID-19, să fie vaccinate antigripal în timp util toate persoanele din categoriile vulnerabile. În timp ce reprezentanţii MS se laudă cu tranşele de doze de vaccin antigripal care ajung în ţară şi cu faptul că au fost comandate de două ori mai multe doze decât anul trecut, medicii de familie se plâng că sunt asaltaţi de pacienţi şi că la ei nu ajung respectivele doze. De asemenea, vaccinul antigripal este de negăsit şi în farmacii spre a fi cumpărat «la liber»”.

Aşadar, pierdut prezent. Găsitorului recompensă. Iar găsitorul trebuie să fie preşedintele României, şeful de facto al ”Guvernului Meu”. Cât despre recompensă, Klaus Iohannis a primit-o în avans, atunci când românii i-au pus în buzunar cel de-al doilea mandat de preşedinte.

Până să visăm la cum ne vom vaccina cu un vaccin care nici măcar nu a apărut pe piaţă ar trebui să avem posibilitatea să ne vaccinăm, acum, cu un vaccin care există, deja. Există, dar lipseşte aproape cu desăvârşire. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici