COMENTARIU Sorin Avram: România pupitrului bine făcut

2084 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: România pupitrului bine făcut

Cu cât ne apropiem de data alegerilor parlamentare, cu atât numărul vizitelor pe şantierele patriei este în creştere. Un sens giratoriu, o şosea de centură, o linie de cale ferată, nimic din ce se poate inaugura sau măcar vizita pentru a vedea care este stadiului lucrărilor nu este ocolit.

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, sunt extrem de activi în această perioadă, spre bucuria candidaţilor, care speră ca astfel să le crească şansele de a fi aleşi sau realeşi. Atât de încântaţi sunt candidaţii că le vin premierul şi miniştrii în judeţ încât se dau şi peste cap pentru ca aceştia să se simtă cât mai importanţi. Pentru că este obligatorie purtarea măştii şi pentru că nu-şi permit să încalce regulile în văzul lumii, gazdele nu mai pot să-i întâmpine pe înalţii oaspeţi cu pâine şi sare. În loc de asta, gazdele îi aşteaptă pe musafiri cu câte un pupitru. Mai peste tot pe unde poposesc guvernanţii sunt aşteptaţi de câte un pupitru amplasat pe şantier sau chiar în mijlocul drumului proaspăt asfaltat. Poate că în ideea ca de aceştia să nu se apropie prea mult reprezentanţii presei cu microfoanele lor cu tot, însă atunci când la declaraţii stau umăr la umăr constructorii, parlamentarii, primarii şi miniştrii nu pare a fi nicio problemă.

Probabil că în această perioadă în care puţine sunt domeniile de activitate în care lucrurile merg cum ar trebui, industria de pupitre a cunoscut o dezvoltare accentuată. Asta dacă nu o fi vorba despre două-trei pupitre pe care autorităţile din toată ţara le închiriază de la o firmă specializată numai pentru perioada cât au o vizită importantă. Oricum, pupitrele sunt bine făcute, fiindcă până acum niciunul nu s-a rupt sub greutatea microfoanelor şi a coatelor guvernamentale. Deci, putem vorbi despre România pupitrului bine făcut.

Guvernanţii aflaţi în campanie electorală nu doar că poartă mască, încearcă să păstreze distanţa şi îşi spală cât de des pot mâinile, ci, mai mult, poartă după ei şi câte un pupitru, păstrează distanţa faţă de presă, mai ales atunci când nu au de comunicat lucruri pozitive, şi se spală repede pe mâini în momentul în care primesc întrebări legate de subiecte sensibile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici