COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: În sfârşit, un tip deştept !

2141 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: În sfârşit, un tip deştept !

COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: În sfârşit, un tip deştept !

Primarul de Bacău se dovedeşte a fi un tip deştept.

Cu mult mai deştept decât cei care, de un an de zile, se erijează în salvatorii naţiei, gardieni încrâncenaţi ai unor măsuri de multe ori, stupide.

În Bacău, primarul a hotărât ca Poliţia locală să nu mai aplice amenzi celor care nu poartă masca, ci să le ofere câte una gratuit.

Sigur, în situaţia în care împricinaţii refuză să poarte masca astfel primită, poliţiştii locali le vor aplica nenorocita aia de amendă.

Iată, mi-am zis, în sfârşit un conducător al unui oraş mare a înţeles că metoda firească, omenească, responsabilă faţă de semeni este aceea a manifestării empatice.

Cazul e singular, din păcate.

În rest, un noian de măsuri punitive cu restricţii care frizează nu numai absurdul, dar lezează într-o manieră de neînţeles drepturi elementare.

N-are sens să le reamintesc, ele sunt cunoscute, dezbătute şi întoarse pe toate feţele.

Indiferent cum le-ai privi, multe dintre măsurile care ne strivesc sunt rodul unor minţi contorsionate, setate într-un ton fals pentru a ne salva.

Te întrebi pe ce se bazează aceste măsuri şi, folosindu-ţi propriii neuroni, ajungi la concluzii triste, până la urmă.

Triste, pentru că stupidul care a început să nu mai aibă limite a devenit un „modus operandi” pe cât de comun, pe atât de înjositor.

Nimeni din mărimile statului nu-şi prea pune problema suportabilităţii din partea oamenilor.

Din nici un punct de vedere.

Mai toţi sunt călare pe noi, considerând că asta e singura cale pentru a ne trece cu bine peste această pandemie.

Unii dintre ei par a avea o misiune în a spori presiunea ajunsă oricum mult prea departe şi cuvântează iresponsabil despre terorişti şi fascişti.

Aceşti oameni sunt atât de departe de înţelesul termenilor pe care îi folosesc, încât speranţa, încrederea în ei devin deşarte.

Cuvinte tari, atitudini ostile, măsuri care nu ne protejează nici de ţânţari, vor să acopere manevrele subterane şi foamea de bani, dar şi de mărire.

Orgolii răsărite în spirite sărace, practicieni ai habarnismului, ne însingurează în propria noastră viaţă.

Poftim, ia o mască !

Un gest ca un simbol...

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici