COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Viitorul ne-atârnă-n faţă...

1314 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Viitorul ne-atârnă-n faţă...

COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Viitorul ne-atârnă-n faţă...

A început Forumul de la Davos şi am fost curios să aflu ce e pe-acolo.

Am intrat în site şi am găsit analize, previziuni, idei interesante, generoase, elaborate de think tank-uri structurate pe domenii variate, de la energie la medicină, de la piaţa muncii la cea de consum, de la mediu la alimentaţie şi încă altele.

Am căutat să văd şi ce zic „contributorii” site-ului şi am dat peste un articol al unei doamne, Ida Auken fost ministru al mediului şi parlamentar danez.

Doamna Auken vorbeşte despre previziunile privind „oraşul nostru”, mai degrabă decât „al meu”, diferenţierea îi aparţine, în 2030.

În viziunea doamnei, locuitorul „oraşului nostru” nu deţine în proprietate nimic. Nici casă, nici maşină, nici electrocasnice, nici măcar haine. Nimic !

Tot ceea ce astăzi înseamnă „produse” vor deveni „servicii”, la care poţi apela când ai nevoie şi care treptat, devin gratuite.

Zice că dacă vrea să gătească, închiriază un aragaz...

Mai zice doamna că în „oraşul nostru”, locuinţa pe care o foloseşte totuşi, când nu are nevoie de ea, poate fi folosită ca atare, de către altcineva.

Tot aşa, sufrageria ei poate deveni locul unei întâlniri de business al unora, care-or fi.

„Shopping”-ul e istorie, pentru că algoritmul va alege ceea ce ai nevoie cu adevărat.

Mai zice doamna că din când în când, o mai deranjează că n-are intimitate, că oriunde ar merge, orice ar face, gândi sau visa, e înregistrat.

Cică, speră că nimeni nu va folosi asta împotriva ei...

Acum, stau şi mă gândesc până unde poate merge prostia acoperită nătâng, de iluzii şi utopii.

Se pare că foarte departe...

Noi, pe-aici, am fost striviţi de promotorii unor astfel de idei, ba chiar ne-au distrus ceea ce aveam mai bun, elitele care ne-au făcut o Patrie.

Ideile doamnei Ida Auken mi-au amintit motto-ul unei cărţi:

„Oare, o fi învins comunismul ?! Ba bine că nu...”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici