COMENTARIU Valeriu Şuhan: Zilier în Poliţie

2278 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu Şuhan: Zilier în Poliţie

COMENTARIU Valeriu Şuhan: Zilier în Poliţie

Absurdul şi stupidul au resurse nebănuite şi nemărginite.

Cum altfel, dacă şeful Poliţiei Capitalei ocupă funcţia respectivă ca „zilier” sau „ziler”, după cum mai acceptă Dicţionarul Explicativ al Limbii Române.

În sfârşit, hai să-i zicem „zilier”...

Probabil pentru a avea şi el un serviciu, chiar ca zilier, acest ofiţer este desemnat în funcţie, zilnic, prin dispoziţie a şefului ierarhic care şi el, de multe ori, este tot împuternicit sau „desemnat”.

Instituţia asta a „desemnaţilor” este o găselniţă a şefilor Poliţiei Române.

N-are nimic de-a face cu legea. E „din burtă”.

Legea zice că, în situaţii absolut excepţionale, se poate numi un împuternicit la comanda unei unităţi pe o perioadă de şase luni.

Dacă situaţia aia excepţională continuă a produce efecte, legea mai zice că împuternicirea poate fi prelungită cu încă şase luni.

În aceste ultime şase luni însă e obligatorie organizarea concursului de ocupare a funcţiei cu îndeplinirea tuturor condiţiilor formale.

Într-un cuvânt, după un an, gata, s-a terminat şi trebuie să fie numit un şef cu puteri deplin consacrate prin promovarea unui examen.

Pe cei de la Interne îi interesează spre deloc toată treaba.

Forţând legea, ba chiar violând-o, şefii miinisterului şi ai poliţiei au făcut un concurs de ruşinare a legii.

L-au şi câştigat!

Au inventat instituţia „desemnării” împotriva bunului simţ elementar şi, mai ales, a celui juridic.

Pentru asta emit în fiecare zi câte o dispoziţie prin care desemnează, pentru o zi, şefii unităţilor în cauză şi tot aşa până când au ei chef sau interes.

Mai degrabă, interes.

Auzisem de hora popilor dar e clar că, iată, s-a lansat şi hora generalilor.

Mă rog, a chestorilor...

În hora asta perversă a intrat şi ministrul de Interne.

Ca şi mulţi dintre predecesori, de altfel...

Cel actual ne spune că situaţia e inadmisibilă şi că va lua măsuri drastice.

Pardon?!

Păi, el e cel care a numit de la începutul anului sute de împuterniciţi, iar aceştia, pe „desemnaţii” cei de neînlocuit.

Ministerul ăsta e trist la cap...

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici