EURO 2020: De ce vrea UEFA să mute finala la Budapesta

  • După campioana Europei, Portugalia, Budapesta găzduieşte sâmbătă, de la ora 16.00, şi vicecampioana continentului, Franţa.
  • Pe ”Puşkaş Arena”, unde nu există restricţiile specifice pandemiei, s-ar putea decerna chiar titlul european.
  • Potrivit ”The Times”, UEFA a informat Londra şi guvernul condus de Boris Johnson că ar putea muta locul de desfăşurare al finalei.
834 afișări
Imaginea articolului EURO 2020: De ce vrea UEFA să mute finala la Budapesta

Arena ”Puskas Arena”, plină pe 15 iunie, la meciul cu Portugalia

Finala Euro 2020 nu poate avea loc pe stadionul ”Wembley” din Londra, pe 11 iulie, aşa cum a fost programată iniţial. Ziarul din capitala britanică scrie despre o ameninţare din partea UEFA şi o posibilă mutare în Ungaria a marii finale.

Ameninţarea UEFA se referă la prezenţa a 2.500 de invitaţi VIP la ultimul act al Europenelor: directori ai federaţiei europene şi FIFA, sponsori şi jurnalişti, care, conform normelor actuale aflate în vigoare în Regatului Unit, ar putea intra pe stadion numai după 10 zile de autoizolare.

Guvernul european al fotbalului a solicitat de multă vreme acordarea unei derogări, ipoteză pe care guvernul lui Boris Johnson o ia în considerare. În cazul unui refuz, UEFA este gata să transfere finala într-un oraş permisiv precum Budapesta.

Ungaria este soluţia aleasă, deoarece restricţiile sunt mai puţin severe şi pentru că la Budapesta s-ar disputa cu un stadion plin, spre deosebire de Wembley, unde capacitatea pentru semifinale şi finală este în prezent de 50% (procentul poate creşte sau poate scădea, dar nu mai puţin de 25%, în funcţie de evoluţia locală a pandemiei).

Guvernul lui Boris Johnson ştie că nu-i poate supăra pe şefii UEFA şi FIFA, dacă vrea să obţină onoarea de a găzdui Cupa Mondială din 2030.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici