Acum 151 de ani era inaugurat Canalul Suez

  • Canalul Suez s-a inaugurat pe 17 noiembrie 1869
  • Canalul are 163 de kilometri lungime
  • A fost făcut sub conducerea lui Ferdinand Lesseps
1023 afișări
Imaginea articolului Acum 151 de ani era inaugurat Canalul Suez

Acum 151 de ani era inaugurat Canalul Suez

Ştii că azi, dar în 1869, s-a inaugurat Canalul Suez. Găseşti canalul de 163 de kilometri lungime în Egipt, mai exact între oraşele Port Said şi Suez. Te ajută să treci cu nava între Europa şi Asia, iar asta fără să mai ocoleşti prin vestul Africii.

Construcţia lui a început pe 25 aprilie 1859, sub conducerea lui Ferdinand de Lesseps, care a fost un smart, la fel că tine. A fost diplomat şi antreprenor francez.

 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici