550 de marinari de pe portavionul american Theodore Roosevelt, infectaţi cu noul coronavirus

Alţi 103 membri ai echipajului pe portavionul american Theodore Roosevelt au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, a anunţat sâmbătă Marina SUA, numărul total de cazuri de pe navă ajungând la 550, potrivit Reuters.

1869 afișări
Imaginea articolului 550 de marinari de pe portavionul american Theodore Roosevelt, infectaţi cu noul coronavirus

Sursa foto: Profimedia

Într-un comunicat postat pe site-ul său oficial, Marina americană a anunţat că 92% dintre membrii echipajului poertavionului au fost testaţi pentru virus, reieşind 550 de rezultate pozitive şi 3.673 de rezultate negative. Marina a mai comunicat că 3.696 de marinari au fost mutaţi pe uscat.

Vineri, Marina a raportat 447 de cazuri pozitive, iar joi, 416.

Epidemia izbucnită la bordul portavionului nuclear a condus marţi la demisia lui Thomas Modly din funcţia de secretar al Marinei în urma unei reacţii de urgenţă pentru demiterea şi ridiculizarea comandantului navei, care a cerut ajutor raportând apariţia unui focar de coronavirus la bord.

Joi, un marinar aflat pe navă a fost internat într-o unitate de terapie intensivă din Guam, după ce a fost depistat pozitiv pentru coronavirus luna trecută.

Bilanţul pandemiei de coronavirus a ajuns la 104.938 de decese pe plan global, cele mai multe victime fiind în Statele Unite, conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins din SUA.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici