A patra zi de PROTESTE în TURCIA: Poliţia foloseşte gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor la Ankara

Poliţia a folosit, luni după-amiază, gaze lacrimogene pentru a dispersa aproximativ 1.000 de manifestanţi reuniţi la Ankara, în cea de-a patra zi a unei mişcări de contestare a Guvernului turc, a constatat un fotoreporter al AFP.

741 afișări
Imaginea articolului A patra zi de PROTESTE în TURCIA: Poliţia foloseşte gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor la Ankara

A patra zi de PROTESTE în TURCIA: Poliţia foloseşte gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor la Ankara (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Forţele de ordine au intervenit în timp ce protestatarii, majoritatea tineri şi studenţi, s-au reunit în piaţa centrală Kizilay, unde au avut loc confruntări violente duminică, soldate cu numeroşi răniţi.

Manifestanţii au ripostat aruncând cu pietre în poliţiştii echipaţi cu tunuri cu apă.

Potrivit presei turce, aproximativ 500 de persoane au fost arestate duminică în cadrul manifestaţiilor din aceeaşi piaţă, centrul nevralgic al capitalei turce.

Turcia este afectată încă de vineri de manifestaţii antiguvernamentale fără precedent de la preluarea puterii, în 2002, de către Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), al premierului Recep Tayyip Erdogan.

Protestatarii denunţă deriva autoritară a şefului Guvernului şi îl acuză că vrea să "islamizeze" Turcia laică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici