A treia groapă comună găsită în apropiere de Mariupol

O a treia groapă comună a fost găsită în apropiere de Mariupol, spune primarul oraşului, Vadim Boichenko. Localnicii ar fi obligaţi să sape gropi în schimbul alimentelor, adaugă acesta.

1529 afișări
Imaginea articolului A treia groapă comună găsită în apropiere de Mariupol

A treia groapă comună găsită în apropiere de Mariupol

O a treia groapă comună a fost găsită în apropiere de Mariupol, a declarat marţi primarul oraşului asediat pentru televiziunea ucraineană.

Pe lângă gropile comune descoperite în satele Manhush şi Vînohradne, „vedem că mai există încă una", a spus Vadim Boichenko, anunţă CNN.

Noi imagini din satelit au arătat o groapă comună în satul Starîi Krîm, potrivit canalului Telegram al autorităţilor oraşului.

Imaginile arată gropi săpate pe teritoriul cimitirului vechi din Crimeea, a declarat primăria oraşului pe Telegram.

Acestea au apărut pe 24 martie, după ce satul a fost ocupat de ruşi, şi aveau o lungime de aproximativ 60-70 de metri.

Până la 7 aprilie, conform noilor imagini, o parte din gropi au fost acoperite, a precizat consiliul, iar zona de înhumare a crescut.

„Noi gropi au fost înregistrate pe 24 aprilie. Lungimea gropii comune a crescut la mai mult de 200 de metri", a precizat sursa citată.

Boichenko a acuzat forţele ruseşti că au implicat populaţia locală în înmormântări în masă în schimbul hranei.

„Ei (localnicii - n.r.) ne-au spus că trebuie să muncească ore întregi pentru a avea mâncare şi apă. Acum nu există suficient ajutor umanitar în Mariupol, aşa că oamenii sunt forţaţi să facă acest lucru", a declarat el pe Telegram.

CNN nu a putut confirma versiunea autorităţilor legate de gropile comune.

Boichenko a reiterat ideea conform căreia aproximativ 20.000 de locuitori din Mariupol au murit de la începutul invaziei.

„Situaţia din Mariupol rămâne extrem de dificilă. Artileria inamică bombardează fărtăreaţa noastră, Azovstal, combinat siderurgic în care sunt adăpostite trupe ucrainene şi civili. Sunt femei şi copii înăuntru. Este nevoie de încetarea focului pentru a începe evacuarea. Din păcate, nu există o încetare a focului. Oamenii rămân fără mâncare, aproape că nu mai există apă potabilă. Aceasta este o catastrofă umanitară", a spus Boichenko.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici