Abdullah Abdullah şi Ashraf Ghani au semnat un acord în vederea unui guvern de uniune în Afganistan

Cei doi candidaţi rivali în scrutinul prezidenţial din Afganistan, Abdullah Abdullah şi Ashraf Ghani, au anunţat semnarea unui acord pentru formarea unui guvern de uniune naţională după desemnarea noului preşedinte.

104 afișări
Imaginea articolului Abdullah Abdullah şi Ashraf Ghani au semnat un acord în vederea unui guvern de uniune în Afganistan

Abdullah Abdullah şi Ashraf Ghani au semnat un acord în vederea unui guvern de uniune în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acordul între cei doi adversari politici a fost semnat în timpul vizitei la Kabul a secretarului de Stat american, John Kerry.

"Domnii Abdullah şi Ghani se angajează să colaboreze, indiferent cine va fi câştigătorul scrutinului prezidenţial", potrivit unui comunicat oficial.

"Ne angajăm să colaborăm pe baza viziunii noastre comune privind viitorul ţării", a declarat Abdullah în cursul unei conferinţe de presă organizată împreună cu Ghani şi cu Kerry.

"Acţiunea noastră are rolul de a crea un mediu politic sigur, bazat pe încredere", a afirmat Ghani.

John Kerry se află la Kabul pentru o serie de întrevederi în scopul facilitării procesului de numire a noului preşedinte al Afganistanului, după un scrutin marcat de fraude electorale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici