Accesul redus la surse de apă potabilă în Siria favorizează răspândirea holerei. Focarul se extinde cu rapiditate

  • Un focar de holeră a izbucnit în Siria pe fondul războiului şi accesului limitat la surse de apă potabilă
  • Peste 35.000 de cazuri suspecte de holeră au fost raportate în toată ţara, potrivit unui raport al UNICEF
  • Autorităţile se luptă să limiteze efectele negative ale molimei, cu tablete cu clor şi vaccinuri
175 afișări
Imaginea articolului Accesul redus la surse de apă potabilă în Siria favorizează răspândirea holerei. Focarul se extinde cu rapiditate

Sursa foto: Profimedia

Lipsa apei potabile a exacerbat focarul de holeră care se răspândeşte în provinciile din Siria. Autorităţile au început să vaccineze populaţia şi să ofere tablete cu clor pt preventie. Peste 35.000 de cazuri au fost raportate conform UNICEF.

„Găsirea unui singur caz de holeră înseamnă că ai un focar”, a declarat Zuhair al-Sahwi, şeful biroului de Bolil transmisibile şi cronice din cadrul Ministerului Sănătăţii din Siria.

Holera se răspândeşte de obicei prin apă contaminată, alimente sau canalizare. Poate provoca diaree severă şi deshidratare, iar dacă nu este tratată, chiar moartea. Conductele de apă şi staţiile de pompare ale Siriei sunt distruse de mai bine de un deceniu din cauza războiului şi iar seceta din acest an a lăsat nivelul principalului său fluviu, Eufrat, deosebit de scăzute.

Până acum, au fost înregistrate 46 de decese, însă este de aşteptat ca numărul acestora să crească fără asistenţă medicală din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici