Acţiune fără PRECEDENT la New York: Sute de case vor fi demolate, în urma uraganului Sandy

Sute de case considerate un pericol la adresa securităţii publice urmează să fie demolate complet la New York, după ce au fost afectate la sfârşitul lui octombrie de uraganul Sandy, în cadrul unei operaţiuni de o amploare "fără precedent", potrivit primăriei oraşului.

1814 afișări
Imaginea articolului Acţiune fără PRECEDENT la New York: Sute de case vor fi demolate, în urma uraganului Sandy

Sute de case vor fi demolate la New York, în urma uraganului Sandy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 200 de case aflate în cartierele cele mai afectate de uraganul Sandy - Staten Island, Queens şi Brooklyn - vor fi demolate în săptămânile sau lunile viitoare, pe lângă alte aproximativ 200 de case deja distruse parţial sau total de incendii, rafale de vânt sau inundaţii, potrivit unei ştiri.

Departamentul pentru Construcţii din New York urmează să se pronunţe şi în legătură cu alte aproximativ 500 de structuri avariate, dintre care unele ar putea să fie, de asemenea, demolate, a declarat pentru New York Times Robert LiMandri, un oficial din cadrul acestui departament.

"Nu ne-am mai confruntat de mult cu ceva de această amploare", a declarat LiMandri pentru cotidian, într-un interviu publicat în ediţia de duminică. "Este fără precedent", a apreciat el.

Nicio decizie nu a fost luată, până acum, cu privire la reconstrucţia acestor cartiere dur afectate, un subiect care suscită o dezbatere aprinsă.

Casele care vor fi demolate sunt, majoritatea, case individuale, în care locuiesc de obicei câte două familii, în cartiere modeste, sau case care se transmit uneori de la o generaţie la alta. Unele familii s-au refugiat din calea uraganului şi nu au putut să fie contactate.

"Nu este uşor, din cauza tuturor persoanelor deplasate. Vom face tot ceea ce se poate, însă este posibil să fim nevoiţi să mergem mai departe, în cazul în care nu le vom putea găsi", a adăugat LiMandri.

Lucrări de demolare au început deja în cartierul Rockaways, a constatat AFP.

Un întreg lot de case, foarte avariate de un incendiu izbucnit în timpul uraganului Sandy, a fost demolat cu ajutorul unor buldozere, săptămâna trecută, pe Rockaway Beach boulevard, la intersecţia cu Beach 120 Street.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici