Administraţia Biden sprijină o potenţială vânzare de avioane F-16 către Turcia

Administraţia Biden şi-a exprimat miercuri sprijinul pentru potenţiala vânzare de avioane de luptă americane F-16 către Turcia, la o zi după ce Ankara a ridicat dreptul de veto privind aderarea la NATO a Finlandei şi Suediei, informează Reuters.

466 afișări
Imaginea articolului Administraţia Biden sprijină o potenţială vânzare de avioane F-16 către Turcia

„Statele Unite sprijină modernizarea flotei de avioane de luptă a Turciei, deoarece aceasta este o contribuţie la securitatea NATO şi, prin urmare, la securitatea americană", a spus Celeste Wallander, asistentul pentru afaceri de securitate internaţională a secretarului adjunct al apărării.

„Aceste planuri sunt în lucru. Şi ele trebuie să fie prelucrate prin intermediul proceselor noastre de contractare”, a adăugat ea.

Turcia a făcut o cerere în octombrie către Statele Unite pentru a cumpăra 40 de avioane de luptă F-16 produse de Lockheed Martin şi aproape 80 de kituri de modernizare pentru avioanele sale de război existente.

Washingtonul nu îşi exprimase anterior în mod deschis nicio opinie cu privire la această vânzare.

Preşedintele american Joe Biden a lăudat miercuri eforturile lui Erdogan de a ajuta la încheierea unui acord cu privire la aderarea ţările nordice. „Vreau să vă mulţumesc în mod special pentru ceea ce aţi făcut”, a spus Biden.

Oficialii americani au respins orice ipoteză potrivit căreia Washingtonul ar fi sprijinit vânzarea de avioane de război pentru a fi înlăturate obiecţiile la intrarea Suediei şi Finlandei în NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici