Adolescentul american bătut de către poliţişti, plasat sub arest la domiciliu. IMAGINI cu tânărul de 15 ani bătut în timpul detenţiei - VIDEO

Un tribunal din Ierusalim l-a condamnat la nouă zile de arest la domiciliu pe un palestinian de naţionalitate americană - vărul minorului ars de viu la Ierusalim - care apare într-o înregistrare video în care este bătut de către poliţie în timpul detenţiei, a anunţat poliţia.

225 afișări
Imaginea articolului Adolescentul american bătut de către poliţişti, plasat sub arest la domiciliu. IMAGINI cu tânărul de 15 ani bătut în timpul detenţiei - VIDEO

Adolescentul american bătut de către poliţişti, plasat sub arest la domiciliu - VIDEO (Imagine: captură video)

"Tânărul care apare în înregistrarea video a fost plasat sub arest la domiciliu pentru o perioadă de nouă zile, pe timpul anchetei" cu privire la acuzaţia că a aruncat cu pietre, a declarat pentru AFP Luba Samri, o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

În vârstă de 15 ani, Tareq Abu Khdeir, vărul de naţionalitate americană a tânărului palestinian răpit marţi seara şi ars de viu, a fost arestat joi la Shuafat. Potrivit părinţilor minorului, acesta a fost bătut de către poliţişti.

Într-un interviu pentru AFP, adolescentul a dezminţit că a aruncat cu pietre în direcţia poliţiştilor israelieni în cursul unor ciocniri care au avut loc joi la Chouafat.

"Urmăream manifestaţia, am auzit ţipete şi am văzut oameni alergând cu poliţişti în spatele lor. Am început şi eu să alerg. Dar am căzut şi m-au prins, după care au început să mă bată", a relatat Tareq Abu Khdeir.

"Am fost atacat de doi poliţişti şi, în timp ce mă băteau, mi-am pierdut cunoştinţa. Apoi am mers la spital şi de acolo la închisoare", a mărturisit el.

"Nu am aruncat cu pietre. M-am uitat doar", a insistat adolescentul.

Într-o înregistrare video care circulă pe Internet, bărbaţi cu faţa acoperită cu cagulă, în mod vizibil poliţişti, bat cu bestialitate o persoană încătuşată, pe jumătate inconştientă.

Duminică, Statele Unite au anunţat că, "în cazul în care ancheta se va încheia rapid, Khdeir ar putea să revină în Florida (sud-estul Statelor Unite)".

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat a adăugat că Washingtonul "continuă să supravegheze îndeaproape situaţia" şi "rămâne profund îngrijorat" în legătură cu acest caz.

De asemenea, Statele Unite au condamnat din nou "utilizarea excesivă forţei" şi au cerut o "anchetă rapidă, transparentă şi credibilă".

Statele Unite şi-au exprimat "îngrijorarea profundă" şi au cerut o "anchetă rapidă, transparentă şi credibilă" cu privire la "folosirea excesivă a forţei" în acest caz.

Ministerul israelian de Interne a deschis o anchetă internă cu privire la acest incident, catalogat ca "grav" şi care, potrivit ministrului Tzipi Livni, "nu reflectă politica de aplicare a legii în ţară".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici