Agenţii americani antidrog au participat la petreceri finanţate de cartelurile de droguri

Mai mulţi agenţi americani antidrog au participat la petreceri cu prostituate, finanţate de cartelurile de droguri, arată un raport federal publicat joi, în legătură cu comportamentul inadecvat al Administraţiei pentru combaterea drogurilor (DEA) şi altor agenţii federale.

259 afișări
Imaginea articolului Agenţii americani antidrog au participat la petreceri finanţate de cartelurile de droguri

Agenţii americani antidrog au participat la petreceri finanţate de cartelurile de droguri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Raportul a constatat că unele acuzaţii nu au fost anchetate în totalitate sau nu au fost raportate. Documentul subliniază şi lacunele de comunicare şi potenţialele breşe de securitate ale agenţiilor, relatează BBC News Online.

Una dintre secţiunile raportului detaliază faptul că agenţii DEA au participat la petreceri cu prostituate într-o ţară străină. Documentul nu dezvăluie unde au avut loc petrecerile, dar un oficial a declarat pentru Associated Press că acestea s-au desfăşurat în Columbia.

Potrivit raportului, petrecerile au fost organizate la sedii închiriate de administraţie, unde agenţii aveau telefoane şi laptopuri.

Dar anchetatorii DEA nu au raportat aceste fapte la momentul respectiv pentru că "nu au considerat comportamentul agenţilor ca ridicându-se la nivelul unui risc de securitate care să necesite un referat".

Câţiva agenţi au primit bani, cadouri scumpe şi arme, arată raportul.

Cei şapte agenţi care au recunoscut că au participat la petreceri au fost suspendaţi între două şi zece zile. Unul a fost exonerat. "Prostituţia este considerată ca făcând parte din cultura locală şi este tolerată în unele zone numite zone de toleranţă", a declarat un oficial DEA anchetatorilor.

Ancheta a fost iniţiată de Congres în urma acuzaţiilor din 2012 potrivit cărora agenţi ai Secret Service au angajat prostituate în timp ce îi asigurau protecţie preşedintelui la un summit în Columbia.

Alte acuzaţii includ avansuri nedorite, relaţii sexuale între instructori şi studenţi şi relaţii între supervizori şi subordonaţi. Agenţiile federale investigate în perioada 2009-2012 sunt FBI, DEA, U.S. Marshals Service şi Biroul pentru alcool, tutun, arme de foc şi explozibili.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici