Alegeri Afganistan: Abdullah Abdullah cere înlocuirea preşedintelui Comisiei Electorale

Abdullah Abdullah, adversarul preşedintelui afgan Hamid Karzai în al doilea tur al scrutinului prezidenţial, a cerut luni demiterea şefului Comisiei Electorale Independente (IEC), însărcinat cu organizarea alegerilor şi numărarea voturilor.

15 afișări
Imaginea articolului Alegeri Afganistan: Abdullah Abdullah cere înlocuirea preşedintelui Comisiei Electorale

Alegeri Afganistan: Abdullah Abdullah cere înlocuirea preşedintelui Comisiei Electorale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Abdullah, fost ministru de Externe, a cerut "demiterea imediată" a lui Azizullah Ludin, preşedintele IEC.

"A distrus toată credibilitatea instituţiei", a declarat Abdullah.

"Care este soluţia? Un alt membru al Comisiei trebuie să îi ia locul", adaugă fostul ministru de Externe.

Membrii IEC au fost numiţi de preşedintele în funcţie al Afganistanului, Hamid Karzai.

Fost consilier prezidenţial, Azizullah Ludin a fost criticat de mai multe ori de organizaţiile pentru drepturile omului, care îl acuză de susţinerea lui Hamid Karzai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici