Alegeri prezidenţiale SUA. Cifre record pentru prezenţa la votul anticipat. Joe Biden conduce cu 18 procente

  • Peste 22 de state din America pot vota anticipat, deja.
  • Potrivit autorităţilor electorale, la alegerile din 2016, în aceeaşi perioadă, aproximativ 1.4 milioane de oameni votau anticipat, însă, anul acesta, 13.8 milioane de oameni şi-au exprimat votul înainte de 3 noiembrie, ziua oficială a votului.
  • Statisticile arată că Joe Biden are un avans de 18 procente în faţa lui Trump, cu 11 puncte mai mult decât avea Hillary Clinton în 2016.
6087 afișări
Imaginea articolului Alegeri prezidenţiale SUA. Cifre record pentru prezenţa la votul anticipat. Joe Biden conduce cu 18 procente

Alegeri prezidenţiale SUA. Cifre record pentru prezenţa la votul anticipat. Joe Biden conduce cu 18 procente

Americanii îşi aleg un nou preşedinte peste 20 zile, însă în statele Texas, Virgina, Georgia şi Tennessee s-au deschis urnele pentru votul aniticipat şi lumea deja stă la coadă. În total, în America, în 22 de state s-a dat startul votului anticipat.

Până în prezent, au fost înregistrate peste 2 milioane de voturi în Florida, aproximativ 1.2 milioane în Michigan şi un milion de voturi atât în Texas, cât şi în California. În Georgia şi Virginia s-au înregistrat 743.000 de voturi în primele două zile de la deschiderea urnelor.

Potrivit autorităţilor electorale, la alegerile din 2016, în aceeaşi perioadă, aproximativ 1.4 milioane de oameni votau anticipat, însă, anul acesta, 13.8 milioane de oameni şi-au exprimat votul înainte de 3 noiembrie, ziua oficială a votului. Specialiştii pun pe seama pandemiei creşterea prezenţei la votul anticipat, dar şi pe nemulţumirea oamenilor privind strategia lui Trump pentru combaterea crizei induse de COVID-19.

O femeie din Virginia a declarat că este dezamăgită de felul în care Trump gestionează pandemia în America. ”Nu a făcut nimic din ce trebuia făcut. Când el s-a îmbolnăvit, a rămas în izolare câteva zile şi apoi a cerut să iasă din spital cu forţa”.

Statisticile arată că Joe Biden are un avans de 18 procente în faţa lui Trump, cu 11 puncte mai mult decât avea Hillary Clinton în 2016. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici