Alegerile parlamentare în Belarus, considerate un barometru al puterii preşedintelui Lukaşenko

Cetăţenii Belarusului sunt aşteptaţi duminică la urne pentru alegerea membrilor Parlamentului, scrutinul fiind considerat de analişti drept un barometru al puterii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, care conduce fosta republică sovietică de un sfert de secol, relatează agenţia Dpa.

244 afișări
Imaginea articolului Alegerile parlamentare în Belarus, considerate un barometru al puterii preşedintelui Lukaşenko

Alegerile parlamentare în Belarus, considerate un barometru al puterii preşedintelui Lukaşenko

Membrii Parlamentului de la Minsk, care provin din diverse partide politice, îl susţin în general pe preşedintele Lukaşenko, care conduce ţara în mod autoritar de un sfert de secol.

Alegerile vor fi supravegheate de Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care a trimis peste 400 de observatori în Belarus pentru a monitoriza procesul de vot.

Anterior, cu ocazia precedentelor alegeri legislative, în urma cu trei ani, OSCE a criticat dur autorităţile din Belarus, afirmând că votul a fost "afectate un număr semnificativ de nereguli şi lipsa transparenţei".

Procesul de vot a început în Belarus la ora locală 8:00 (ora României, 7:00) şi se va încheia la ora locală 20:00 (ora României, 19:00).

Rusia este principalul aliat al Belarusului, cele două ţări cooperând îndeaproape în plan economic şi militar, însă Lukaşenko a încercat în ultimii ani să normalizeze relaţiile Minskului cu Uniunea Europeană şi Statele Unite, pentru a contrabalansa influenţa Moscovei.

Taguri:
belarus,
alegeri,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici