Alegerile prezidenţiale din Franţa: Brigitte Bardot va vota pentru Marine Le Pen

Brigitte Bardot a anunţat, într-un interviu publicat joi, că în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, duminică, va vota pentru candidata extremei drepte Marine Le Pen, o "femeie admirabilă", în opinia sa.

160 afișări
Imaginea articolului Alegerile prezidenţiale din Franţa: Brigitte Bardot va vota pentru Marine Le Pen

Marine Le Pen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Eu voi vota pentru Marine Le Pen. O consider admirabilă pe această femeie. Ea ne propune lucruri perfecte în comparaţie cu cei doi «neserioşi»", a declarat ea pentru cotidianul Nice-Matin, referindu-se în mod implicit la candidaţii prezentaţi de sondajele de opinie pe primele locuri, şi anume socialistul François Hollande şi preşedintele în exerciţiu Nicolas Sarkozy.

"Sacrificarea ritualică (a animalelor) rămâne principala mea luptă (...), iar ea este singura care s-a ocupat cu denunţarea acestui scandal al cărnii pentru halal", a argumentat fosta actriţă.

Bardot, în vârstă de 77 de ani, a cărei principală ocupaţie publică este apărarea drepturilor animalelor, se mobilizează de mai mulţi ani împotriva sacrificării ritualice a animalelor, denunţând cruzimea faţă de acestea.

În opinia vedetei cinematografului francez, Marine Le Pen este "diferită" de tatăl său, Jean-Marie Le Pen, prin aceea că "nu a reluat panoplia" acestuia.

"Această versiune de FN nu are nimic groaznic, nazist sau fascist. Ea a făcut ca Frontul Naţional, care devenise o oroare, să nu mai fie demonizat", a apreciat artista.

Invitată să îşi spună părerea despre fiecare dintre ceilalţi nouă candidaţi din scrutinul prezidenţial, Brigitte Bardot a denunţat mai ales "trădarea" lui Nicolas Sarkozy, pe care l-a votat în 2007.

"Cât de mult regret... (...) Ca să nu mai vorbim că el continuă să facă promisiuni pe care nu le va respecta mai mult decât pe cele din 2007. (...) Resimt un anumit dezgust pentru acest tip", a declarat ea.

François Hollande nu este nici el mai apreciat de către artistă.

"Nici măcar nu vreau să aud de el. Franţa, condusă de un preşedinte al Republicii care se numeşte Hollande. Aşa ceva nu este posibil", a spus Bardot râzând. "Ar fi ca şi cum am avea un preşedinte pe care l-ar chema «Germania»", a subliniat ea pentru cotidianul regional.

În opinia sa, modelul de "preşedintele ideal" este liderul rus Vladimir Putin.

"Cred că este foarte bun (...). El a făcut mai mult pentru protecţia animalelor decât preşedinţii noştri", a dat asigurări Brigitte Bardot.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici