Alegerile prezidenţiale din Kenya vor fi reorganizate la 17 octombrie

Alegerile prezidenţiale din Kenya vor fi reorganizate la 17 octombrie, după ce scrutinul din 8 august câştigat de către preşedintele în exerciţiu, Uhuru Kenyatta, a fost invalidat de Curtea Supremă, a anunţat luni Comisia Electorală kenyană, relatează site-ul agenţiei Reuters.

168 afișări
Imaginea articolului Alegerile prezidenţiale din Kenya vor fi reorganizate la 17 octombrie

Alegerile prezidenţiale din Kenya vor fi reorganizate la 17 octombrie

Uhuru Kenyatta, aflat în căutarea celui de-al doilea mandat, se va confrunta cu liderul opoziţiei, Raila Odinga. Kenyatta a câştigat scrutinul din 8 august cu un avans de 1,4 milioane de voturi.

Guvernul de la Nairobi a anunţat că nu va înlocui componenţa Comisiei Electorale, creând un potenţial conflict cu opoziţia. Curtea Supremă a decis că nu au fost urmate procedurile corespunzătoare de vot şi a cerut organizarea unor noi alegeri în termen de 60 de zile, dar nu a stipulat schimbări de personal.

Raila Odinga, care a pierdut ultimele două alegeri prezidenţiale, a salutat hotărârea instanţei şi a cerut înlocuirea membrilor Comisiei Electorale şi urmărirea penală a acestora. De cealaltă parte, Uhuru Kenyatta a respins această cerere.

"Comisia Electorală va revizui cerinţele operaţionale şi procedurale pentru desfăşurarea noilor alegeri. Curtea Supremă trebuie să emită o hotărâre detaliată pentru a permite Comisiei să identifice domeniile care necesită îmbunătăţiri în gestionarea noilor alegeri. Comisia şi ceilalţi participanţi la alegeri vor lucra împreună pentru a oferi alegeri libere, corecte, credibile şi paşnice", a declarat preşedintele Comisiei Electorale, Wafula Chebukati.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici