Alexei Navalnîi, aflat în greva foamei în închisoare, a fost ameninţat cu hrănirea forţată. În Rusia, legea permite acest lucru

  • Alexeï Navalnîi, aflat în greva foamei în penitenciar, este ameninţat că va fi hrănit cu forţa de către autorităţi.
  • Apropiaţii lui Navalnîi spun că acesta a slăbit opt kilogramen de când a intrat în greva foamei, la sfârşitul lunii martie.
  • Hrănirea forţată a unui prizonier în Rusia este permisă prin lege.
982 afișări
Imaginea articolului Alexei Navalnîi, aflat în greva foamei în închisoare, a fost ameninţat cu hrănirea forţată. În Rusia, legea permite acest lucru

Alexei Navalnîi, aflat în greva foamei în închisoare, a fost ameninţat cu hrănirea forţată. În Rusia, legea permit acest lucru

Opozantul rus Alexei Navalnîi, aflat în greva foamei în penitenciar, este ameninţat că va fi hrănit cu forţa de către autorităţi, a anunţat luni contul său oficial de Twitter, notează Le Figaro.
 
„El cântăreşte 77 kg”, a asigurat contul @navalny, susţinând că a slăbit opt ​​kilograme de la începutul acţiunii sale. ”Având în vedere gravitatea grevei foamei, administraţia închisorii îl ameninţă zilnic că o să-l hrănească cu forţa.”
 
Hrănirea forţată a unui prizonier în Rusia este permisă prin lege şi se poate face pe cale orală, rectală sau prin intubare. Un astfel de tratament este privit de activiştii pentru drepturile omului ca o formă de tortură.
 
Alexeï Navalnîi, condamnat la doi ani şi jumătate din cauza unei fraude, considerată pe scară largă un pretext pentru a-l închide în ciuda negărilor de la Kremlin, a încetat să mai mănânce pentru a denunţa condiţiile de detenţie din închisoarea Pokrov, aflată la aproximativ 100 de kilometri de Moscova. El acuză autorităţile că i-au refuzat un tratament medical adecvat pentru problemele de spate de care suferă. Potrivit avocaţilor săi, el are o dublă hernie de disc. De asemenea, Navalnîi spune că este „torturat” nefiind lăsat să doarmă, deoarece gardienii îl trezesc la fiecare oră în timpul nopţii.
 
Autorităţile ruse, la rândul lor, au respins toate acuzaţiile aduse de Alexei Navalnîi, susţinând că primeşte toate îngrijirile medicale de care are nevoie. "Încă nu are acces la un medic," a asigurat între timp contul său oficial de Twitter.
 
Navalnîi a supravieţuit otrăvirii cu agentul neurotoxic Noviciok în august anul trecut. Acesta l-a acuzat pe Putin şi pe serviciile sale de informaţii (FSB) că au vrut să-l elimine, lucru negat de autorităţile ruse, refuzând chiar şi până acum să investigheze tentativa de asasinat. La întoarcerea sa în Rusia, după cinci luni de convalescenţă în Germania, a fost arestat pe aeroportul din Moscova, apoi a fost judecat rapid şi trimis în închisoare pentru nerespectarea controlului judiciar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici