Ambasada SUA la Ottawa, închisă temporar din cauza atacurilor comise la Parlamentul canadian

Ambasada americană la Ottawa, situată la câteva sute de metri de Parlament, a fost închisă temporar, din cauza incidentelor armate produse miercuri, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Marie Harf, citată de postul de televiziune CBS Local.

50 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA la Ottawa, închisă temporar din cauza atacurilor comise la Parlamentul canadian

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Marie Harf (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ambasada de la Ottawa a fost închisă temporar, iar deplasările personalului diplomatic au fost restricţionate", a declarat Harf.

În acest context, armata americană a anunţat că a consolidat măsurile de securitate la cimitirul militar naţional din Arlington, în suburbia Washingtonului.

Ambasada Rusiei la Ottawa, de asemenea, situată în apropiere de Parlamentul canadian, va rămâne deschisă, potrivit unui oficial citat de RIA Novosti.

"Ambasada a consolidat măsurile de securitate, însă activitatea sa nu va fi afectată de aceste incidente. Nu intenţionăm să închidem temporar reprezentanţa", a declarat diplomatul rus Kirill Kalinin.

Cel puţin două persoane - un militar canadian şi un presupus terorist - au fost ucise în cursul unor atacuri armate comise miercuri la Ottawa.

Persoane înarmate au deschis focul la Memorialul naţional de război, la sediul Parlamentului şi în centrul comercial Rideau. Un militar a fost grav rănit în atacul de la Memorial, murind ulterior la spital. Un presupus atacator a murit în schimbul de focuri cu poliţia, la Parlament. Autorităţile caută mai mulţi indivizi înarmaţi şi este analizată ipoteza unui atac terorist islamist.

Preşedintele american Barack Obama a condamnat "atacurile scandaloase" ale căror ţintă a fost Canada, iar premierul canadian Stephen Harper a calificat aceste atacuri drept "josnice".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici