Ambasadorul ceh în SUA a precizat că suspecţii în cazul atentatului din Boston sunt ceceni, nu cehi

Fiind îngrijorat de confuzia între Cecenia, ce unde sunt originari suspecţii din Boston şi Republica Cehă, al cărui ambasador la Washington este, Petr Gandalovic a considerat că este necesar să clarifice că este vorba de "două entităţi foarte diferite".

482 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul ceh în SUA a precizat că suspecţii în cazul atentatului din Boston sunt ceceni, nu cehi

Ambasadorul ceh în SUA a precizat că suspecţii în cazul atentatului din Boston sunt ceceni, nu cehi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am remarcat cu îngrijorare o confuzie nefericită pe reţelele sociale în privinţa acestui subiect înainte ca suficiente informaţii să apară asupra originii celor doi suspecţi în cazul atentatului" de la maratonul din Boston, remarca ambasadorul într-un comunicat.

Fraţii Ţarnaev, suspecţi în cazul atentatului de la maratonul din Boston care s-a soldat luni cu 3 morţi şi aproape 180 de răniţi sunt de origine cecenă. În limba engleză, asemănarea dintre ceh (czech) şi cecen (chechnyan) poate duce la confuzie.

"Republica Cehă şi Cecenia sunt două entităţi foarte diferite. Republica Cehă este o ţară din Europa centrală, Cecenia face parte din federaţia Rusiei", a adăugat diplomatul.

"Aşa cum a amintit şi preşedintele ceh Milos Zeman într-un mesaj adresat lui Barack Obama, Republica Cehă este un partener activ şi de încredere al Statelor Unite în lupta împotriva terorismului", a concluzionat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici