Ancheta în cazul uciderii generalului Soleimani. Cine sunt cei doi oameni reţinuţi, bănuiţi că au ajutat SUA

A inceput ancheta în cazul uciderii generalului iranian Qassem Soleimani, liderul Forţei Quds. Iranienii suspectează faptul că armata Statele Unite ale Americii au fost ajutate cu informaţii pentru a-l putea localiza pe Soleimani.

8367 afișări
Imaginea articolului Ancheta în cazul uciderii generalului Soleimani. Cine sunt cei doi oameni reţinuţi, bănuiţi că au ajutat SUA

Ancheta în cazul uciderii generalului Soleimani. Cine sunt cei doi oameni reţinuţi, bănuiţi că au ajutat SUA

Abdul Karim Khalaf, un purtător de cuvânt al armatei iraniene, a declarat pentru Spuntnik că autorităţile iraniene au deschis o anchetă în cazul morţii lui Soleimani. Iranieii vorbesc acum cu personalul civil al zborului de la Damasc la Bagdad.
 
Doi oameni ar fi fost reţinute până acum, unul de cetăţenie irakiană şi unul cu cetâţeni siriană, ambii suspectaţi că ar fi colaborat cu armata SUA pentru a afla locaţia exactă a lui Soleimani. Potrivit New York Times, care citează surse din serviciul secret de spionaj al armatei americane, atacul s-a bazat pe ”informaţii clasificate, interceptări şi supraveghere aeriană”.
 
Cum cele mai apropiate baze militare din care se pot opera drone sunt în Kuweit, Qatar şi Emiratele Arabe Unite devine din ce în ce mai clar că oficialii din armata americană au ştiut exact care va fi momentul în care Soleimani va părăsi aeroportul din Bagdad.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
iran,
soleimani

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici