Anders Fogh Rasmussen: Este necesară o reacţie militară contra organizaţiei teroriste Stat Islamic

Teroriştii grupului Stat Islamic sunt "violent antioccidentali", astfel că este necesară o "reacţie militară" pentru învingerea acestei organizaţii, afirmă Anders Fogh Rasmussen, secretarul general în exerciţiu al Alianţei Nord-Atlantice.

91 afișări
Imaginea articolului Anders Fogh Rasmussen: Este necesară o reacţie militară contra organizaţiei teroriste Stat Islamic

Anders Fogh Rasmussen: Este necesară o reacţie militară contra organizaţiei teroriste Stat Islamic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Toţi aliaţii sunt determinaţi şi uniţi împotriva terorismului", a declarat Rasmussen într-un discurs rostit la Bruxelles cu ocazia unui seminar organizat de Institutul Carnegie Europe.

"Această grupare respinge societăţile noastre libere. Sunt violent antioccidentali şi manifestă ură. (...) Vor să profite de toate oportunităţile pentru a ataca valorile noastre şi a impune o viziune retrogradă asupra lumii", a subliniat Rasmussen.

"Este necesară o reacţie militară pentru a învinge şi a distruge această organizaţie", a adăugat Rasmussen.

"Suntem în prima linie a frontului unei lupte între toleranţă şi fanatism, între democraţie şi totalitarism, între societăţi deschise şi închise", a explicat Rasmussen, al cărui mandat se încheie la sfârşitul lunii septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici