Comunitatea internaţională promite să susţină Irakul în combaterea grupului terorist Stat Islamic

Comunitatea internaţională, reunită la Paris în cadrul conferinţei internaţionale privind securitatea Irakului, a promis să susţină Guvernul de la Bagdad în confruntările cu membrii grupului terorist Stat Islamic prin "toate mijloacele necesare", inclusiv militare, relatează AFP.

134 afișări
Imaginea articolului Comunitatea internaţională promite să susţină Irakul în combaterea grupului terorist Stat Islamic

Comunitatea internaţională promite să susţină Irakul în combaterea grupului terorist Stat Islamic (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Participanţii la conferinţa de la Paris au stabilit că grupul Stat Islamic reprezintă o ameninţare pentru întreaga comunitate internaţională", conform comunicatului final al reuniunii.

"Participanţii au evidenţiat necesitatea urgentă de a pune capăt prezenţei grupului Stat Islamic în regiunile pe care le ocupă în Irak. În acest scop, se angajează să susţină, prin toate mijloacele necesare, noul Guvern irakian în lupta împotriva grupului terorist, inclusiv prin oferirea de asistenţă militară", continuă documentul.

"Asistenţa va fi oferită prin respectarea dreptului internaţional şi a securităţii populaţiilor civile", au dat asigurări participanţii.

"Este vorba de o reuniune marcată de gravitatea situaţiei, dar şi de speranţă", a declarat ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, salutând prezenţa reprezentanţilor din 30 de state.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici