Angela Merkel consideră că reprimarea manifestaţiilor din Turcia este "mult prea dură"

Cancelarul german Angela Merkel a considerat luni "mult prea dură" reprimarea de către poliţie a manifestanţilor din Turcia, care se opun premierului Recep Tayyip Erdogan, într-un interviu acordat postului de televiziune german RTL.

209 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel consideră că reprimarea manifestaţiilor din Turcia este "mult prea dură"

Cancelarul german Angela Merkel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Au fost imagini înspăimântătoare, în care se putea vedea că s-a reacţionat mult prea dur, în opinia mea", a declarat Merkel. Ea a cerut din nou Turciei să respecte libertatea de exprimare, în acest interviu care urmează să fie difuzat luni seara.

"Ceea ce se întâmplă în prezent în Turcia nu corespunde, în opinia mea, concepţiei noastre de libertate de manifestaţie şi exprimare a opiniilor", în timp ce acestea sunt componente esenţiale "ale unei societăţi dezvoltate", a continuat ea.

Ea şi-a exprimat speranţa că opoziţia "va obţine spaţiu (pentru a se exprima) în cadrul Turciei care intră în secolul XXI" şi că va fi găsită o soluţie paşnică.

Ea nu a răspuns totuşi clar la întrebarea dacă evenimentele actuale ar putea avea o influenţă asupra procesului de aderare a Ankarei la UE.

Turcia este afectată din 31 mai de o serie de manifestaţii în mai multe oraşe mari, care au ca scop obţinerea demisiei premierului Erdogan.

Potrivit ultimului bilanţ al sindicatului medicilor turci, patru persoane au murit şi aproape alte 7.500 au fost rănite începând cu 31 mai.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici