Antieuropenii promit o "legislatură agitată" în Parlamentul Europan

Antieuropenii au promis miercuri o "legislatură agitată" în Parlamentul European (PE), trecând de la gesturi provocatoare de respingere a Uniunii Europene (UE), marţi, la vorbe.

118 afișări
Imaginea articolului Antieuropenii promit o "legislatură agitată" în Parlamentul Europan

Marine Le Pen (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Acest mandat nu va fi pentru eurofili ca un fluviu liniştit", a avertizat preşedinta Frontului Naţional (FN) francez Marine Le Pen. "Un nou suflu adie în acest hemiciclu şi nu mulţumită dumneavoastră, domnule Sculz", i s-a adresat ea preşedintelui PE.

Social-democratul Martin Schulz, preşedintele Parlamentului de la începutul lui 2012 şi până la jumătatea lui 2014, a fost reales marţi pentru un nou mandat de doi ani şi jumătate, în baza unui acord cu privire la formarea unei majorităţi de către formaţiunile de centru-dreapta (PPE), centru-stânga (PSE) şi liberali.

Eurofobul britanic Nigel Farage a adresat şi el o diatribă Europei. "Este necesar să ne obişnuim cu faptul că există mai mulţi eurosceptici ca niciodată în acest Parlament", a avertizat liderul Ukip, învingătorul în alegerile europene din ţara sa. Dintre cei 751 de eurodeputaţi, aproximativ 100 sunt eurofobi.

"Mulţi nu susţin o Europă mai integrată, steagul european, imnul. Ei vor o Europă modernă", a continuat Farage. În semn de respingere a UE, deputaţii Ukip şi-au pus în faţă câte un mic steag.

Într-un gest provocator, ei s-au întors în mod ostentativ cu spatele în momentul în care în hemiciclu răsuna imnul european. Cei din cadrul FN au rămas aşezaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici