Antony Blinken: Grupul paramilitar rus Wagner încearcă să profite de instabilitatea din Niger

Grupul paramilitar rus Wagner încearcă să profite de instabilitatea din Niger, în contextul loviturii de stat militare, afirmă secretarul de Stat american, Antony Blinken, citat de postul BBC News şi de publicaţia The Hill.

320 afișări
Imaginea articolului Antony Blinken: Grupul paramilitar rus Wagner încearcă să profite de instabilitatea din Niger

"Cred că ceea ce s-a întâmplat şi ce se întâmplă în Niger nu este rezultatul vreunei acţiuni de instigare din partea Rusiei sau a Grupului Wagner, dar ei au încercat să profite de pe urma situaţiei. Oriunde s-a implicat Grupul Wagner, au urmat distrugeri, moarte şi exploatare", a declarat Antony Blinken.

Generalul Abdourahmane Tchiani, şeful Gărzii prezidenţiale din Niger, a devenit liderul Administraţiei de tranziţie din acest stat vest-african după înlăturarea de la putere a preşedintelui Mohamed Bazoum la sfârşitul lunii iulie.

Statele Unite, Franţa şi liderii unor naţiuni africane le cer militarilor care au preluat puterea în Niger să permită reinstalarea în funcţie a preşedintelui demis.

Comunitatea Economică a Statelor Vest-Africane (ECOWAS) amenuinţă cu o intervenţie militară în Niger.

Victoria Nuland, asistent în exerciţiu al secretarului de Stat american, a anunţat că a avut discuţii "extrem de directe şi extrem de dificile" cu liderii regimului militar din Niger, cărora le-a cerut să se retragă la putere. "Menţinem deschise posibilităţile de dialog. Dar este dificil şi va fi dificil", a declarat Nuland.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
rusia,
niger

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici