Apar noutăţi în dosarul crimei jurnalistei Caruana Galizia, care a şocat Malta în 2017. Unul dintre acuzaţi pledează vinovat

  • Unul dintre bărbaţii acuzaţi de uciderea unei jurnaliste de investigaţie din Malta şi-a schimbat mărturia.
  • Vincent Muscat a pledat vinovat şi a fost condamnat la 15 ani de închisoare.
  • Jurnalista Daphne Caruana Galizia a fost ucisă de o bombă în octombrie 2017.
1904 afișări
Imaginea articolului Apar noutăţi în dosarul crimei jurnalistei Caruana Galizia, care a şocat Malta în 2017. Unul dintre acuzaţi pledează vinovat

Apar noutăţi în dosarul crimei jurnalistei Caruana Galizia, care a şocat Malta în 2017. Unul dintre acuzaţi pledează vinovat

Unul dintre cei trei bărbaţi acuzaţi că ar fi plasat bomba care a ucis-o pe jurnalista de investigaţie Caruana Galizia şi-a schimbat mărturia din dosar. 

Vincent Muscat a pledat vinovat, pentru prima dată de la startul anchetei. Imediat, a fost condamnat la 15 ani de închisoare de către o instanţă din Valletta, capitala Maltei.

Bărbatul era în arest din decembrie 2017, la două luni după ce jurnalista a fost ucisă de o bombă amplasată sub maşina proprie.

Caruana Galizia şi-a dedicat 30 de ani din viaţă pentru a demasca actele de corupţie din Malta, fiind dată în judecată de mai multe ori. Însuşi fostul premier maltez Joseph Muscat a devenit ţinta criticilor după ce jurnalista a scris că o firmă al cărei nume a apărut în scandalul Panama Papers era condusă de soţia fostului premier.  

„Scandalul (Panama Papers) a escaladat după ce s-a aflat cine conduce acea companie, respectiv soţia prim-ministrului, în fapt chiar prim-ministrul”, a declarat Caruana Galizia, jurnalist de investigaţie - aprilie 2016.

Ceilalţi doi bărbaţi acuzaţi de uciderea jurnalistei în vârstă de 53 de ani, fraţii George şi Alfred Degiorgio, susţin în continuare că sunt nevinovaţi.

O a patra persoană, omul de afaceri Yorgen Fenech, este bănuit că a pus la cale asasinatul şi îşi aşteaptă procesul. 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici