Aproximativ 100.000 de persoane au manifestat împotriva PKK la Istanbul

Aproximativ 100.000 de persoane au manifestat duminică, la Istanbul, împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), gruparea kurdă responsabilă de o serie de atacuri recente asupra soldaţilor şi poliţiştilor turci, relatează Euronews în pagina online.

178 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 100.000 de persoane au manifestat împotriva PKK la Istanbul

Aproximativ 100.000 de persoane au manifestat împotriva PKK la Istanbul

"Am venit aici să fim o singură voce, o inimă, un pumn împotriva terorismului", a declarat un bărbat care participa la miting. "Noi nu facem diferenţa între turci şi kurzi. Trăim toţi împreună. Trebuie să oprim această discriminare. Dar în acelaşi timp am venit aici să spunem jos PKK", a adăugat el.

"Cred că principalul motiv din spatele tuturor acestor atacuri recente este o conspiraţie a altor state pentru a perturba pacea şi stabilitatea Turciei. Pentru că turcii şi kurzii sunt fraţi şi surori şi aşa vor rămâne", a afirmat un alt manifestant.

Mitingul a fost organizat de Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care speră să elimine formaţiunea pro-kurdă HDP din Parlament la alegerile legislative anticipate de pe 1 noiembrie şi să obţină majoritatea absolută.

PKK este considerată grupare teroristă de Turcia, Statele Unite şi Uniunea Europeană. Turcia a lansat recent atacuri asupra obiectivelor PKK, omorând sute de luptători kurzi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici