Arabia Saudită respinge schimbarea poziţiei SUA privind coloniile israeliene din Cisiordania

Arabia Saudită a anunţat miercuri că respinge complet anunţul Washingtonului în ceea ce priveşte coloniile israeliene din Cisiordania, a informat agenţia de ştiri saudită SPA, citată de Reuters.

377 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită respinge schimbarea poziţiei SUA privind coloniile israeliene din Cisiordania

Arabia Saudită respinge schimbarea poziţiei SUA privind coloniile israeliene din Cisiordania

Liga Arabă a anunţat la rândul său că va organiza luni o întâlnire de urgenţă a miniştrilor de Externe prntru a discuta despre schimbarea de poziţie a Statelor Unite în acesată chestiune, a transmis miercuri agenţia de ştiri egipteană MENA.

Administraţia Donald Trump a anunţat, luni seară, modificarea poziţiei Statelor Unite faţă de coloniile israeliene din Cisiordania, care nu vor mai fi considerate ilegale. Mike Pompeo, secretarul de Stat american, a anulat poziţia juridică adoptată de către Departamentul de Stat în anul 1978 prin care se stabilea că statutul coloniilor evreieşti din teritoriile ocupate revendicate de palestinieni este "incompatibil cu legislaţia internaţională".

Oficialii israelini au salutat decizia Statelor Unite de a scoate din ilegalitate statutul coloniilor israeliene din Cisiordania şi au făcut apel la obţinerea suveranităţii asupra acestor regiuni de către autorităţile de la Ierusalim.

Secretarul General al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestiniei (PLO), Saeb Erekat, a condamnat comportamentul Statelor Unite ce ameninţă securitatea internaţională.

Înaltul Reprezentant pentru politică externă al Uniunii Europene, Federica Mogherini, a reiterat poziţia Bruxellesului faţă de ilegalitatea statutului coloniilor israeliene din Cisiordania, ce încalcă prevederile dreptului internaţional.

Agenţia ONU pentru Drepturile Omului şi-a reafirmat marţi poziţia faţă de coloniile israeliene din Cisiordania care încalcă reglementările dreptului internaţional, respingând în acelaşi timp noua poziţie a administraţiei Trump.

Decizia Administraţiei Donald Trump privind coloniile israeliene din Cisiordania riscă să amplifice tensiunile în Orientul Mijlociu, a avertizat marţi Ministerul de Externe de la Moscova.

Ministrul de Externe al Iordaniei, Ayman Safadi, a semnalat „consecinţele periculoase” pe care decizia Washingtonului de nu mai considera ilegale coloniile israeliene din Cisiordania le poate declanşa în contextul procesului de restabilire a păcii în regiunea Orientului Mijlociu.

Decizia Administraţiei Donald Trump privind coloniile israeliene din Cisiordania riscă să amplifice tensiunile în Orientul Mijlociu, a avertizat marţi Ministerul de Externe de la Moscova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici