Argentina dezaprobă tentativa Marii Britanii de militarizare a conflictului din Insulele Falkland

Argentina "respinge tentativa britanică de militarizare a conflictului" din Insulele Malvine (Falkland) şi regretă viitoarea sosire a prinţului William în "uniformă de cuceritor", a declarat marţi Ministerul Afacerilor Externe argentinian.

414 afișări
Imaginea articolului Argentina dezaprobă tentativa Marii Britanii de militarizare a conflictului din Insulele Falkland

Argentina dezaprobă tentativa Marii Britanii de militarizare a conflictului din Insulele Falkland (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Republica Argentina respinge tentativa britanică de a militariza un conflict asupra căruia Naţiunile Unite s-au pronunţat deja în repetate rânduri, susţinând o rezolvare a acestuia prin negocieri bilaterale", a precizat Ministerul Afacerilor Externe argentinian după ce Londra a anunţat marţi trimiterea în această zonă a unei nave de război "pentru o misiune de rutină", conform marinei britanice.

"Prinţul William va sosi în Insulele Malvine în acelaşi timp cu membri ai forţelor armate ale ţării sale", a precizat ministerul.

"Poporul argentinian regretă că moştenitorul coroanei va sosi îmbrăcat în uniformă de cuceritor şi nu cu înţelepciunea unui om de stat dedicat servirii patriei şi dialogurilor între naţiuni", a adăugat Mmnisterul.

Acest arhipelag, locuit de 3.000 de persoane, se află sub controlul Marii Britanii din 1833, după ce au fost alungate autorităţile argentiniene. Aproximativ 1.000 de soldaţi britanici sunt dislocaţi în Insulele Falkland.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici