Argentina vrea ecusoane provocatoare la Jocurile Olimpice: "Insulele Falkland sunt ale noastre"

Argentina vrea să folosească ecusoane pentru uniforma delegaţiei naţionale la Jocurile Olimpice de la Londra pe care să scrie că "Insulele Falkland sunt argentiniene". JO vor avea loc la doar câteva săptămâni după ce Marea Britanie comemorează a 30-a aniversare a conflictului din insulele Falkland.

527 afișări
Imaginea articolului Argentina vrea ecusoane provocatoare la Jocurile Olimpice: "Insulele Falkland sunt ale noastre"

Argentina vrea ecusoane provocatoare la Jocurile Olimpice: "Insulele Falkland sunt ale noastre" (Imagine: Daily Mail)

Sportivi vor purta, de asemenea, tricouri pe care va scrie "Las Islas Malvinas son Argentinas" - insulele Malvine sunt argentiniene, scrie Daily Mail. Malvine este denumirea spaniolă a insulelor.

Rosana Bertone, membră a parditului preşedintelui Cristina Kirchner, a prezentat acest proiect de lege cu larg sprijin din partea Congresului Naţional.

Ea a declarat că mişcarea este un mod paşnic de a apăra drepturile Argentinei asupra insulelor.

Războiul dintre Marea Britanie şi Argentina din 1982 pentru Insulele Falkland a provocat moartea a 255 de britanici, 655 argentinieni şi trei locuitori din insule.

Preşedintele Kirchner insistă ca Argentina şi Marea Britanie să negocieze asupra insulelor, în ciuda dorinţei clare a locuitorilor de a rămâne britanici.

Prinţul William, locotenent de zbor RAF, ar putea fi dislocat în Insulele Falkland în luna februarie, ca parte a unui exerciţiu de rutină. Argentina consideră acest tur al prinţului William ca fiind "un act de provocare, care subliniază prezenţa militară a Marii Britanii într-o zonă a păcii".

Insulele Falkland, numite şi Insulele Malvine, sunt un arhipelag situat în Atlanticul de Sud. Insulele sunt teritoriu britanic dar sunt revendicate de Argentina încă de la independenţa acestora, din 1810.

În 1982 a avut loc Războiul Malvinelor care a durat două luni şi s-a încheiat cu retragerea trupelor argentiniene. Insulele sunt independente din punct de vedere economic, iar locuintorii sunt cetăţeni britanici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici