Armata franceză va ajuta în campania de vaccinare împotriva gripei porcine

Franţa mobilizează serviciile de sănătate ale armatei pentru a consolida centrele de vaccinare împotriva gripei cu virus A/H1N1, unde populaţia, iniţial ezitantă, a început să sosească în masă odată cu răspândirea bolii, a anunţat sâmbătă Guvernul.

58 afișări
Imaginea articolului Armata franceză va ajuta în campania de vaccinare împotriva gripei porcine

Armata franceză va ajuta în campania de vaccinare împotriva gripei porcine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Nicolas Sarkozy a făcut apel vineri ca pandemia să fie "luată în serios", anunţând deschiderea unui număr mai mare de centre de vaccinare, în condiţiile în care 30 de noi decese au fost înregistrate în mai puţin de zece zile în Franţa, dintre care două cu o mutaţie identificată a virusului.

Pe lângă studenţi la medicină şi medici, "serviciul de sănătate al armatei va fi chemat în ajutor", au precizat Ministerele de Interne şi al Sănătăţii, într-un comunicat comun.

Centrele de vaccinare colectivă sunt deschise de la 12 noiembrie, dar "de o săptămână dorinţa populaţiei de vaccinare împotriva virusului A/H1N1 este în creştere puternică", au menţionat ministerele.

Comunicatul adaugă că au fost date instrucţiuni prefecţilor pentru a deschide rapid toate cele peste 1.000 de centre de vaccinare prevăzute - dintre care două treimi funcţionează în prezent -, pentru a prelungi orarele şi a spori capacitatea.

Francezii au fost până în prezent reticenţi faţă de vaccinare, în pofida eforturilor de comunicare care au inclus vaccinarea ministrului Sănătăţii, Roselyne Bachelot, în faţa camerelor de filmat.

Un sondaj publicat înaintea debutului campaniei de vaccinare arăta că aproape 74 la sută dintre francezi nu voiau să se vaccineze, apreciind că riscul este slab sau având temeri privind efecte secundare.

Această campanie de vaccinare, amploarea şi costul comenzilor de vaccinuri au suscitat o polemică în ţară, mai mulţi medici şi personalităţi politice denunţând o exagerare a riscului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici