Armata israeliană îl anchetează pe unul dintre soldaţii săi, care a publicat o fotografie şocantă - FOTO

Armata israeliană a deschis o anchetă asupra unuia dintre militarii săi, care a publicat pe contul său Instagram o fotografie în care apărea capul unui copil palestinian, ochit prin ţinta lunetei sale.

655 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană îl anchetează pe unul dintre soldaţii săi, care a publicat o fotografie şocantă - FOTO

Armata israeliană îl anchetează pe unul dintre soldaţii săi, care a publicat o fotografie şocantă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Publicarea acestei fotografii de Mor Ostrovski, militar în vârstă de 20 de ani, a provocat un val de proteste după ce a fost răspândită pe reţelele de socializare.

În fotografie apare un băiat întors cu spatele, privit printr-o lunetă care ţinteşte foarte aproape de capul său. Arma stã la o fereastrã în direcţia a ceea ce pare un cartier sau oraş palestinian.

"Fotografia în cauză nu corespunde nici valorilor, nici codului etic al forţelor armate israeliene", a răspuns armata israeliană într-o declaraţie scrisă către AFP. "Superiorii soldatului au fost informaţi şi se va deschide o achetă în acest caz", a promis armata. 

Surse din securitate au declarat pentru AFP că soldatul a data sigurări că fotografia nu a fost realizată de el.

Scandaul nu este primul în care militarii israelieni publică imagini şocante.

"Breaking the Silence", o organizaţie pacifistă compusă din foşti militari, care documentează violările drepturilor palestinienilor, a publicat documente revelatoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici