Ashton Carter este opţiunea lui Barack Obama pentru funcţia de secretar al Apărării

Ashton Carter, fost oficial în Departamentul Apărării, ar fi alegerea preşedintelui american Barack Obama pentru înlocuirea lui Chuck Hagel la conducerea Pentagonului, au declarat mai mulţi oficiali din cadrul administraţiei pentru CNN.

77 afișări
Imaginea articolului Ashton Carter este opţiunea lui Barack Obama pentru funcţia de secretar al Apărării

Ashton Carter este opţiunea lui Barack Obama pentru funcţia de secretar al Apărării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Hagel şi-a anunţat demisia săptămâna trecută, dar a declarat că va rămâne în funcţie până la confirmarea succesorului său de către Senat.

Carter, care a fost adjunct al lui Leon Panetta dar şi al lui Hagel, va aduce cu sine o experienţă vastă în cadrul unui departament confruntat cu crize multiple în Orientul Mijlociu şi pregătit să intre într-o nouă fază în Afganistan, odată cu încheierea misiunii de luptă a NATO.

"Cariera lui l-a pregătit perfect pentru un astfel de moment", a declarat Michael O'Hanlon, un analist din industria apărării la Brookings Institution.

În afară de faptul că înţelege birocraţia Pentagonului, Carter este văzut şi ca un bun manager al bugetelor mari, precum şi ca un expert în achiziţia de arme. El înţelege, de asemenea, tendinţele şi tehnologia războaielor viitorului.

Dar lui Carter îi lipseşte tipul de experienţă pe care o aveau Hagel şi Panetta, precum şi mulţi ani secretari ai Apărării, şi anume experienţa militară. Carter are experienţă la Pentagon şi academică, dar nu a activat niciodată în armată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici