Atac al talibanilor pakistanezi la o bază aeriană, soldat cu aproape 30 de morţi

Cel puţin 29 de persoane au fost ucise în Pakistan, în urma atacului comis de militanţi islamişti asupra unei baze aeriene din oraşul Peshawar, informează site-ul postului BBC.

306 afișări
Imaginea articolului Atac al talibanilor pakistanezi la o bază aeriană, soldat cu aproape 30 de morţi

Atac al talibanilor pakistanezi la o bază aeriană, soldat cu aproape 30 de morţi (Foto: AFP / Arhiva Mediafax Foto)

Bărbaţi înarmaţi, îmbrăcaţi în uniforme de poliţie, au luat cu asalt baza aeriană Badaber vineri dimineaţa, a spus generalul Asim Bajwa. Cel puţin 16 dintre aceste persoane au fost ucise în timpul rugăciunilor de dimineaţă la o moschee din incintă, a adăugat generalul Bajwa. O altă victimă era un ofiţer al armatei.

Oficialul militar a spus că militanţii au intrat în bază, situată la 10 kilometri sud de oraşul Peshawar, prin două puncte şi apoi s-au împărţit în grupuri. O forţă de reacţie rapidă a fost trimisă la faţa locului. Potrivit informaţiilor, treisprezece militanţi au fost ucişi de forţele de securitate, deşi gruparea talibanilor a spus că doar unul dintre luptătorii săi a murit.

Talibanii pakistanezi au transmis că ei au comandat atacul. Numărul atacatorilor este neclar, însă Bajwa a spus că forţele sale îi caută în continuare. Infomaţiile mai arată că aproximativ 20 de persoane, inclusiv 10 soldaţi, au fost rănite în schimbul de focuri.

Peshawar a fost deseori o ţintă a militanţilor. Baza aeriană Badaber este înconjurată de teritoriu tribal, care a reprezentat centrul activităţii infracţionale şi islamiste, până recent.

Atacul lansat asupra acestei baze este primul cu ţintă militară, de când o navă a fost atacată în baza Marinei militare de la Karachi, în septembrie 2014. Acest atac este, de asemenea, cel mai sângeros de la masacrul din decembrie la şcoala publică a armatei din Peshawar, soldat cu 150 victime, elevi şi profesori.

Într-un e-mail, purtătorul de cuvânt al talibanilor pakistanezi, Muhammad Khurasani, a transmis că un "grup sinucigaş" a efectuat atacul. Primul-ministru al Pakistanului, Nawaz Sharif, a condamnat acestă lovitură, spunând că "teroriştii vor fi exterminaţi din ţară".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici