Atac sinucigaş asupra unei bănci din Afganistan: 35 de morţi şi peste 70 de răniţi

Cel puţin 35 de persoane au murit şi alte peste 70 au fost rănite într-un atac de sâmbătă asupra unei bănci din Jalalabad, conform unui bilanţ, anunţat duminică de autorităţile locale. Un bilanţ anterior, dat publicităţii sâmbătă, indica opt morţi şi 56 de răniţi.

31 afișări
Imaginea articolului Atac sinucigaş asupra unei bănci din Afganistan: 35 de morţi şi peste 70 de răniţi

Cel puţin 35 de morţi în urma atacului de sâmbătă asupra unei bănci din estul Afganistanului

"Aproximativ 35 de persoane au fost ucise şi 70 au fost rănite în atacul" de sâmbătă asupra agenţiei Kabul Bank din Jalalabad, a declarat Gul Agha Shirzay, guvernatorul provinciei Nangarhar, situată în estul Afganistanului.

Şapte atentatori sinucigaşi au luat cu asalt agenţia bancară, deschizând focul asupra angajaţilor şi clienţilor acesteia, în majoritate poliţişti, după care s-au baricadat în clădire şi au opus rezistenţă, timp de câteva ore, forţelor de securitate afgane.

Kabul Bank, cea mai importantă bancă privată afgană, este una dintre instituţiile care achită salariile funcţionarilor publici, printre care se numără şi poliţişti şi militari. Din acest motiv, printre victime se numără şi mai mulţi poliţişti, însă autorităţile provinciale au refuzat să ofere detalii privind numărul acestora.

Guvernatorul provinciei a confirmat informaţiile potrivit cărora comandantul adjunct al poliţiei din Nangarhar şi comandantul poliţiei criminalistice au fost răniţi în urma incidentului. Cei doi oficiali au fost transferaţi la spitalul de la baza americană Bagram.

Atacul a fost revendicat sâmbătă de talibanii afgani, prin intermediul purtătorului de cuvânt al mişcării, Zabihullah Mujahid.

Atacul de la Jalalabad este cel mai sângeros comis în Afganistan după cel din iunie 2010, când 50 de persoane au fost ucise şi alte 87 au fost rănite în urma unui atentat asupra participanţilor la o nuntă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici