"Atac terorist" în Burkina Faso | Cel puţin 17 morţi şi 10 răniţi, la Ouagadougou, pe un bulevard aglomerat

Cel puţin 17 persoane au murit, iar mai mult de zece au fost rănite, în urma unui "atac terorist" într-un restaurant din centrul oraşului Ouagadougou, capitala statului vest-african Burkina Faso, pe aglomeratul bulevard Kwame Nkrumah, au transmis autorităţile, potrivit postului France 24.

1930 afișări
Imaginea articolului "Atac terorist" în Burkina Faso | Cel puţin 17 morţi şi 10 răniţi, la Ouagadougou, pe un bulevard aglomerat

"Atac terorist" în Burkina Faso | 17 morţi şi opt răniţi, la Ouagadougou, pe un bulevard central

Autorităţile din Burkina Faso au transmis că atacul a luat sfârşit, iar cel puţin doi agresori au fost ucişi de forţele de securitate în cursul luptelor, potrivit site-ului postului BBC News online.

Ministerul de Externe de la Ankara a confirmat că una din victimele atacului era de cetăţenie turcă, iar informaţii neconfirmate indică faptul că o altă victimă ar fi fost de naţionalitate franceză.

Martorii oculari au declarat că trei indivizi înarmaţi au deschis focul în zona restaurantului, în după-amiaza zilei de duminică. Forţele de securitate au evacuat oamenii din zonă, după care au lansat un contraatac, schimbul de focuri continuând în cursul nopţii.

Un militar a informat că în incinta clădirii erau ma mulţi ostatici.

"Este un atac terorist", a declarat Remi Dandjinou, ministrul pentru Telecomunicaţii din Burkina Faso.

Se crede că responsabilă pentru acest atac este o grupare afiliată al-Qaeda, activă în regiunea Sahel, notează BBC.

În ultimii ani, Burkina Faso a fost scena mai multor atacuri teroriste comise de grupări islamiste, printre cele mai active fiind aripa din Africa de Nord a reţelei teroriste Al-Qaida, Al-Qaida în Maghrebul Islamic. De asemenea, mai multe persoane au fost răpite, în special cetăţeni străini. Românul Iulian Gherguţ, răpit în 2015, este în continuare ţinut ostatic de o grupare afiliată reţelei Al-Qaida.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici