Atacatorul din Franţa a trimis selfie-ul cu capul şefului său unui destinatar din Siria

Suspectul reţinut în cazul atacului de vineri din Franţa a trimis selfie-ul pe care şi l-a făcut cu capul şefului său unui destinatar care se află în Siria, a declarat duminică o sursă apropiată dosarului, citată de AFP în pagina electronică.

450 afișări
Imaginea articolului Atacatorul din Franţa a trimis selfie-ul cu capul şefului său unui destinatar din Siria

Atacatorul din Franţa a trimis selfie-ul cu capul şefului său unui destinatar din Siria

Yassin Salhi, un francez de origine nord-africană în vârstă de 35 de ani, a fost reţinut după ce a intrat cu maşina într-un depozit în care erau stocate recipiente cu gaz. Poliţia a găsit capul lui Herve Cornara, managerul în vârstă de 54 de ani al firmei de transport la care Salhi era curier, agăţat de un gard al uzinei deţinute de compania americană Air Products şi încadrat de steaguri cu inscripţii islamiste.

Yassin Salhi a recunoscut crima, spunându-le detectivilor că l-a ucis pe Herve Cornara într-o parcare, înainte de a ajunge la uzina din Saint Quentin-Fallavier.

El a fost transferat duminică după-amiază de la Lyon la sediul poliţiei antiteroriste de la Levallois-Perret, în apropiere de Paris, potrivit unei surse apropiate dosarului.

Examinarea telefonului mobil al suspectului a dezvăluit că acesta şi-a făcut un selfie cu capul şefului său şi l-a trimis prin aplicaţia WhatsApp către un cont asociat cu un număr canadian.

Încă de la descoperirea acestei fotografii sâmbătă, pe telefonul său mobil, anchetatorii erau convinşi că destinatarul se află de fapt în zona jihadiştilor din Irak sau Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici