Atacul armat din El Paso: Autorul masacrului a fost condamnat de 90 de ori la închisoare pe viaţă

Poliţia spune că atacatorul a condus mai mult de 700 de mile de acasă pentru a ţinti persoane de origine hispanică cu o puşcă de asalt de tip AK în magazinul respectiv.

738 afișări
Imaginea articolului Atacul armat din El Paso: Autorul masacrului a fost condamnat de 90 de ori la închisoare pe viaţă

Sursa foto: Twitter

Un pistolar alb care a ucis 23 de persoane într-un atac rasist asupra cumpărătorilor hispanici la un Walmart dintr-un oraş de frontieră din Texas a fost condamnat vineri la 90 de pedepse consecutive pe viaţă, dar ar putea fi condamnat în continuare la mai multe pedepse, inclusiv la pedeapsa cu moartea.
 
Patrick Crusius, în vârstă de 24 de ani, a pledat vinovat la începutul acestui an la aproape 50 de acuzaţii federale de crimă motivată de ură în cazul împuşcăturilor în masă din 2019 din El Paso, ceea ce face ca acesta să fie unul dintre cele mai mari cazuri de crimă motivată de ură ale guvernului american.
 
Poliţia spune că Crusius a condus mai mult de 700 de mile de la locuinţa sa de lângă Dallas pentru a ţinti persoane hispanice cu o puşcă de asalt de tip AK în interiorul şi în afara magazinului. Cu câteva momente înainte de începerea atacului, Crusius a postat pe internet un mesaj rasist care avertiza asupra unei "invazii" hispanice în Texas, relatează The Guardian.
 
Crusius a pledat vinovat în februarie, după ce procurorii federali au scos din discuţie pedeapsa cu moartea. Însă procurorii texani au declarat că vor încerca să îl condamne pe Crusius la moarte atunci când va fi judecat în instanţa de stat. Data acestui proces nu a fost încă stabilită.
 
Sentinţa pronunţată de judecătorul districtual american David Guaderrama din El Paso a fost pronunţată după două zile de declaraţii de impact din partea rudelor victimelor, inclusiv a cetăţenilor din Mexic. Pe lângă morţi, peste 24 de persoane au fost rănite şi numeroase alte persoane au fost grav traumatizate, deoarece s-au ascuns sau au fugit.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici