Atacurile ruseşti din nord-estul şi estul Ucrainei au fost prost concepute şi executate - analişti

Analiştii de operaţiuni militare de la Institute for the Study of War, cu sediul în SUA, au prezentat cea mai recentă evaluare a campaniei Rusiei, după luptele de sâmbătă - ziua a treia a războiului.

8585 afișări
Imaginea articolului Atacurile ruseşti din nord-estul şi estul Ucrainei au fost prost concepute şi executate - analişti

Atacurile ruseşti din nord-estul şi estul Ucrainei au fost prost concepute şi executate - analişti

Rusia "nu a reuşit să încercuiască şi să izoleze Kievul cu atacuri mecanizate şi aeropurtate, aşa cum plănuise în mod clar să facă", spun analiştii institutului.

Înaintarea rusă se concentrează acum pe atacuri directe asupra capitalei Ucrainei, cu atacuri din nord-estul oraşului şi de pe un flanc îngust al râului Dnipro, care se află lângă Kiev.

Forţele ruse au "abandonat temporar" atacurile asupra oraşelor Cernikov şi Harkov, observând că forţele par să ocolească aceste oraşe pentru a merge mai departe spre Kiev.

Atacurile Rusiei asupra acestor oraşe din nord-est şi est au eşuat deoarece au fost "prost concepute şi executate" şi s-au confruntat cu "o rezistenţă mai hotărâtă şi mai eficientă decât se aşteptau", a declarat Institutul.

Succesele Rusiei în sudul Ucrainei reprezintă cel mai mare pericol şi "ameninţă să dezmembreze apărarea de succes a Ucrainei în nord şi nord-est".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici